مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید

دکتر آراسب دباغ‌مقدم گفت: یکی از غذاهای پرطرفدار در ایام ماه مبارک رمضان حلیم است که توصیه می‌شود برای خرید آن حتماً به ظاهر مغازه یا رستوران، بهداشت کارکنان و داشتن کارت مجوز بهداشت و... توجه شود. از آنجا که اغلب برای فرد روزه‌دار سخت است که خودش حلیم را آماده کند، این غذا را برای افطار خود و خانواده‌اش از بیرون تهیه می‌کند ولی باید توجه داشته باشد که حین خرید، حلیم در ظروف یک‌بارمصرف طلقی ریخته نشود. بهتر است برای خرید حلیم ظروف شیشه‌ای یا قابلمه همراه خود داشت چراکه ظروف یک‌بارمصرف تلقی، برای حلیم که بیش از 45 درجه سانتی‌گراد دما دارد مناسب نیست و بهترین نوع ظروف برای نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک‌بارمصرف ساخته‌شده از گرانول پلی‌پروپیلن است.
وی با تأکید بر اینکه اگر حلیم برای چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته‌ای آن غیر قابل هضم و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می‌شود و به دنبال آن ناراحتی‌های گوارشی را در پی دارد، گفت: «حلیم را باید در حجم کم خرید تا روزانه مصرف شود و از نگهداری آن در دمای محیط بیش از دو ساعت و یخچال و فریزر اجتناب شود.»


این متخصص بهداشت مواد غذایی توضیح داد: «برخی از افراد عادت دارند، حلیم را تهیه و در فریزر نگه دارند تا برای دفعات بعدی گرم و مصرف کنند در حالی که ترکیبات نشاسته موجود در حلیم وقتی سرد می‌شود، اصطلاحاً رتروگرید شده و با افزودن مقداری آب برای گرم شدن مجدد غذا، نشاسته به حالت فولوکوله درمی‌آید. به عبارت ساده‌تر از نظر پیوندهای شیمیایی تغییراتی در آن ایجاد می‌شود که هضم آن برای دستگاه گوارش آسان نیست بنابراین تأکید می‌شود که حلیم حتماً تازه مصرف شود.»
به گفته دباغ‌مقدم، روغنی هم که برای پخت حلیم استفاده می‌شود باید تازه باشد و به هیچ وجه تحت حرارت قرار نگیرد و در فضای باز در شرایط گرما نگهداری نشود چون روغن اکسید می‌شود و می‌تواند برای بدن و به‌خصوص کبد آسیب‌رسان باشد. استفاده از روغن جامد هم برای طبخ این غذا به دلیل ترکیبات موجود در آن که نقش مؤثری در بروز بیماری‌های قلبی-عروقی دارد، توصیه نمی‌شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی در پایان با تأکید بر اینکه حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید، خاطرنشان کرد: «در ایام ماه رمضان گاه افرادی که ارتباطی با واحدهای صنفی حلیم‌فروشان ندارند، دیگ حلیم را برپا می‌کنند و در محل‌های غیربهداشتی حلیم‌های غیربهداشتی و بی‌کیفیت طبخ و آن را توزیع می‌کنند که خریداری از این مکان‌ها توصیه نمی‌شود و حتماً از واحدهای صنفی مجاز حلیم را خریداری کنید.» (سلامت نیوز به نقل از سلامانه)



لینک منبع :هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید

هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید - جام جم آنلاین jamejamonline.ir/.../هشدار-از-نگهداری-و-مصرف-مجدد-حلیم-افطار-خودداری-کنید‎Cached Similar20 ژوئن 2015 ... جام جم سرا- یک متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه رمضان، حتماً توجه داشته باشید که فروشنده آن را در ظروف یک ... هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید - جام جم آنلاین 188.75.89.4/sara/.../هشدار-از-نگهداری-و-مصرف-مجدد-حلیم-افطار-خودداری-کنید 20 ژوئن 2015 ... جام جم سرا- یک متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه رمضان، حتماً توجه داشته باشید که فروشنده آن را در ظروف یک ... هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید - کلوب www.cloob.com/.../هشدار%21_از_نگهداری_و_مصرف_مجدد_حلیم_افطار_خودداری_کنیدموسسه هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید. هشدار غذایی - سلام خوزستان khouzestan.blogsky.com/1394/03/31/post-25378/هشدار-غذایی‎Cachedیک متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه رمضان، ... و در صورت اضافه آمدن حلیم، از مصرف مجدد آن طی ساعات بعدی جداً خودداری کنید. ... نوع ظروف برای نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک‌بارمصرف ساخته‌شده از ... چند هشدار جدی درباره حلیم www.taamolnews.ir/fa/news/90971‎Cached21 ژوئن 2015 ... یک متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه ... و در صورت اضافه آمدن حلیم، از مصرف مجدد آن طی ساعات بعدی جداً خودداری کنید. ... ظروف برای نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک‌بارمصرف ساخته‌شده ... هشدار درباره حلیم - آموزش آشپزی https://ashpazbashy.com/هشدار-درباره-حلیم/‎Cached22 ژوئن 2015 ... هشدار درباره حلیم اگر حلیم برای چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته‌ای آن ... هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه رمضان، حتماً توجه داشته باشید که ... صورت اضافه آمدن حلیم، از مصرف مجدد آن طی ساعات بعدی جداً خودداری کنید. ... نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک‌بارمصرف ساخته‌شده از گرانول پلی‌پروپیلن است. خوزنا:یک هشدار جدی درباره حلیم www.khoozna.ir/m-43110.htm یک متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید کرد: هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه رمضان، حتماً ... و در صورت اضافه آمدن حلیم، از مصرف مجدد آن طی ساعات بعدی جداً خودداری کنید. ... نوع ظروف برای نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک‌بارمصرف ساخته‌شده از ... هشدار از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار خودداری کنید chartik.m.gd-jami.ir/هشدار-از-نگهداری-و-مصرف-مجدد-حلیم-افطار-خودداری-کنید.html تاکید یک متخصص درباره تغذیه در ماه رمضان هشدار! از نگهداری و مصرف مجدد حلیم افطار ... برنامه جامع غذایی برای این ماه رمضان/ در افطار و سحر، چه بخوریم و چه ... www.farhangnews.ir/content/129121‎Cached Similar20 ژوئن 2015 ... استفاده از "ماست در کنار وعده افطار و شام"، که امروزه نیز بسیار شایع است، ... کرده و همچنین با اصلاح وضعیت اشتها، موجب عدم ایجاد پرخوری و چاقی مجدد، می شود. ... در ابتدای افطار، از مصرف "شیرینی های مصنوعی" مانند زولبیا و بامیه، خودداری کنید. ... اما نگهداری حلیم، برای بیشتر از چند ساعت و در یخچال و فریزر، هضم آن ... پروفایل سیده زهرا عسکری - شبکه اجتماعی هم میهن https://hammihan.com/tarbyatt&page=68‎Cachedهشدار جدی در مورد خرید حلیم حلیم پایه ی ثابت سفره های زیبای افطار است. ... ببرید و در صورت اضافه آمدن حلیم، از مصرف مجدد آن طی ساعات بعدی جداً خودداری کنید. ... دارد مناسب نیست و بهترین نوع ظروف برای نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک ...