هرچه موادغذایی طبیعیتر مصرف شوند، نمایه گلایسمیشان کمتر است و هر چقدر عملیات فرآوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمیشان افزایش پیدا میکند. نمایه گلایسمی شامل یک سیستم امتیازبندی از 1 تا 100 است که نسبت جذب هریک از کربوهیدراتهای غذایی به جریان خون را نشان میدهد.
با دم کردن ماکارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابلملاحظهای بالا میرود و با این ضریب هضم غذا بیشتر میشود و بهآسانی قندخون را افزایش میدهد. البته ماکارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد، اما با دمکردن ماکارونی و خوردن آن، قندخون 2 برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکششده بالا میرود. از نظر تغذیهای، مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماریهایی مثل فشارخون، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده شود. به افراد سالم توصیه میشود تا جایی که میتوانند موادغذایی با نمایهگلایسمی بالا استفاده نکنند و به جای آن موادغذایی با نمایهگلایسمی متوسط را جایگزین کنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا در ورزشکاران حرفهای که پس از تمرین مجبور هستند ذخایر گلیکوژن خود را تامین کنند، اشکالی ندارد.
مصرف این غذاها به بیماران دیابتی هم به هیچوجه توصیه نمیشود، چون مصرفشان بشدت قندخون را افزایش میدهد و آنها نمیتوانند در زمان مشخص آن را ثابت نگهدارند. در بیماران قلبی هم افزایش قندخون باعث تولید کلسترول میشود که عامل مهمی در وخیمتر کردن حال این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی و عروقی بهتر است موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا مصرف نکنند.
ادویهها را جدا مصرف کنید
گاهی به علت زیادهروی در ترکیب برخی از ادویهها با هم، ترکیبات نامناسبی به وجود میآید که هضم غذا را دچار مشکل میکند. برای مثال بررسیها نشان میدهند، پودر سیر را نباید در غذاهایی استفاده کرد که در آن پیاز هم وجود دارد، در این صورت تمام فواید هر دو آنها خنثی میشود و غذا هم طعم مناسب و خوبی پیدا نمیکند.
همچنین ادویههای گرم مثل زنجبیل، جوز و دارچین که برای کاهش فشارخون بسیار مفیدند، نباید همراه با ادویههای سبز رنگ استفاده شود؛ زیرا خاصیت آنتیاکسیدانی آنها با هم ترکیب میشود و تا حدودی از فواید آنها کم خواهد شد. در طب سنتی هم توصیه میشود ادویهها را به طور جداگانه به غذاها اضافه کنند و معتقدند مخلوط ادویهها با هم تاثیر خوبی در غذا ایجاد نمیکند.
نتایج مطالعات نشان میدهد، رزماری ادویهای است که به حفظ سلامت و کنترل وزن کمک میکند و این ادویه فراموش شده میتواند تاثیر زیادی در عطر و بوی غذاها داشته باشد.
سیب (ضمیمه سه شنبه روزنامه جام جم)
لینک منبع :
هشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنیدهشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید - جام جم آنلاین
jamejamonline.ir/sara/.../هشدار-متخصصان-غذایی-ماکارونی-را-دم-نکنیدCached20 مه 2015 ... جام جم سرا- ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی میکند،
دستخوش تغییرات زیادی میشود. همچنین شیوه پخت ماکارونی در ...
هشدار ! ماکارونی را دم نکنید ارزش غذایی ماکارونی طی ... - باشگاه مادران
www.madarclub.com/fa/ndt/138402/هشدار---ماکارونی-را-دم-نکنید
از این رو متخصصان تغذیه توصیه میکنند که ماکارونی را نباید به شیوه دمکش پخت.
... هشدار ! ماکارونی را دم نکنید. ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا ...
بالاترین: هشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید - Balatarin
https://www.balatarin.com/permlink/2015/5/21/3876512
ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی میکند، دستخوش
تغییرات زیادی میشود. همچنین شیوه پخت ماکارونی در افزایش نمایه گلایسمی آن نقش
...
هشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید | ارزش غذایی ماکارونی - قطره
www.ghatreh.com/news/.../هشدار-متخصصان-غذایی-ماکارونی-نکنیدCached21 مه 2015 ... ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی می کند، دستخوش
تغییرات زیادی می شود. همچنین شیوه پØ.
هشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید - تی نیوز
tnews.ir/news/629D41761331.html
20 مه 2015 ... جام جم سرا- ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی می کند،
دستخوش تغییرات زیادی می شود. همچنین شیوه پخت ماکارونی در ...
هشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید - جام جم آنلاین
77.104.65.15/Online/Search/.../1?q=دم%20کردن%20ماکارونی%20Cached18 ژوئن 2017 ... هشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید. جام جم سرا- ارزش غذایی ماکارونی طی
فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی میکند، دستخوش تغییرات ...
Ghatreh News Archive - انجمن بیوشیمی جمهوری اسلامی ایران
biochemiran.com/ghatreh_archive.php?sid=1&slc_lang...Cachedهشدار متخصصان غذایی: ماکارونی را دم نکنید (فرهنگ نیوز). View · آیا آب موجب چاقی
می شود؟ (سلامانه). View · افتتاح نمایشگاه پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت در ...
میگنا - فواید و مضرات خوردن ماکارونی
www.migna.ir/vdciyra5.t1auq2bcct.htmlCached4 مارس 2017 ... همانطور که همه ما می دانیم مواد غذایی طی فرآیند پخت و پز یا طبخ دستخوش تغییرات
بسیار زیادی می شوند ، هر ... سعی کنید از کرم و خامه در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.
... بعضی از متخصصان بر این باورند که دم کردن ماکارونی «نمایه گلایسمی» آن را بالا
می برد. .... هشدار کارشناسان نسبت به آسیبهای تعطیلات تابستانی.
هشدار ! ماکارونی را دم نکنید - پارسینه - شهرخبر
www.shahrekhabar.com/analysis/1432297320726864
22 مه 2015 ... از این رو متخصصان تغذیه توصیه میکنند که ماکارونی را نباید به شیوه ... هشدار !
ماکارونی را دم نکنید. ارزش غذایی ماکارونی طی فرآیندی که از مرحله ...
این رشته های خوشمزه - برترین ها
www.bartarinha.ir/fa/news/15370/این-رشته-های-خوشمزهCached
Similar19 دسامبر 2011 ... اگر به شناسنامه باستانی ماکارونی مراجعه کنید می بینید که این غذای لذیذ در ...
بهترین حالت این است که اگر می خواهید ماکارونی ها را داخل فریزر بگذارید، سس را به
آنها اضافه نکنید. ... بعضی از متخصصان بر این باورند که دم کردن ماکارونی «نمایه
گلایسمی» آن را بالا می برد. ... هشدار جدید بانک مرکزی در مورد موسسات مالی.
چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت 12:20