مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابی‌های شبانه

درباره این مشکل و برای مقابله با آن حرف و حدیث‌های زیادی مطرح است. در این مطلب می‌خواهیم هشت باور رایج و اشتباه را درباره بی‌خوابی‌های شبانه بررسی کنیم.

بی‌خوابی مشکلی روحی ـ روانی است

درست است که اضطراب و افسردگی دربیشتر موارد دلیل اصلی اینسومنیا یا بی‌خوابی محسوب می‌شود، اما باید بدانید عوامل دیگری نیز در بروز این مشکل دخالت دارد. در برخی موارد عواملی مانند مشکلات تنفسی، محیط اطراف یا حتی نوع بهداشت زندگی نیز در بروز بی‌خوابی بی‌تاثیر نیست.

به عقیده متخصصان، مصرف برخی از داروها مانند کورتون‌ها نیز باعث بیدار ماندن‌های شبانه می‌شود. در اصطلاح پزشکی به این نوع بی‌خوابی، بی‌خوابی اولیه (Primary insomnia) می‌گویند.

افرادی که دچاری بی‌خوابی هستند تمام شب بیدار می‌مانند

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که صبح از خواب بیدار می‌شوید و شکایت می‌کنید تمام شب چشم روی هم نگذاشته‌اید.

متخصصان این نوع بی‌خوابی را «شبه بی‌خوابی» می‌نامند؛ به این معنی که فرد دائم به خوابی مناسب و عمیق نیاز دارد و تصور می‌کند که شب‌ها نمی‌خوابد.

این مشکل برای افرادی رخ می‌دهد که شب‌ها درگیری‌های ذهنی زیادی دارند. در نتیجه مشغله ذهنی‌شان به‌قدری زیاد است که تصور می‌کنند نخوابیده‌اند.

بی‌خوابی ژنتیک است

مساله ژنتیک بودن بی‌خوابی یکی از باورهای رایج نادرست است. امکان دارد که تمام اعضای خانواده‌تان به بی‌خوابی مبتلا باشند؛ اما به این معنی نیست که شما نیز الزاما دچار این مشکل می‌شوید.

درست است که فاکتورهایی مانند واکنش‌های مربوط به استرس که بخشی از عوامل بی‌خوابی است از خانواده به شما به ارث می‌رسد، اما خود مشکل بی‌خوابی مساله ژنتیک نیست.

چرت بعدازظهر، راه‌حلی برای مقابله با بی‌خوابی

چرت بعدازظهر یا زود خوابیدن برای جبران یک شب بی‌خوابی راه‌حل مناسبی است؛ اما نقشی در مشکل اینسومنیا ندارد. نباید کمبود خواب را با مساله بی‌خوابی اشتباه گرفت. افرادی که به بی‌خوابی مبتلا باشند هرچه بیشتر تلاش می‌کنند به خواب بروند کمتر موفق می‌شوند. چرت بعدازظهر نمی‌تواند مشکل بی‌خوابی را برطرف کند. برای مقابله با این مشکل به درمان مناسب نیاز دارید.

کتاب خواندن به خوابیدن کمک می‌کند

برخی افراد از کتاب خواندن یا تماشای تلویزیون و غیره برای خوابیدن کمک می‌گیرند. بی‌شک تکنیک‌های زیادی برای خوابیدن وجود دارد، اما هر کسی متناسب با نوع بی‌خوابی و وضع خود به روش‌های خاصی نیاز دارد. درست است که برخی افراد در مقابل تلویزیون به خواب می‌روند؛ اما همین صفحه پرنور، خواب را از سر برخی دیگر می‌رباید. همین اتفاق درباره کتاب خواندن نیز صادق است.

در برخی افراد خواندن کتاب نه‌تنها باعث خواب‌آلودگی و به خواب رفتن نمی‌شود، بلکه ذهن وی را هشیارتر می‌کند تا به خواندن ادامه دهد.

اگر شما به بی‌خوابی مبتلایید بهتر است به دنبال روش‌هایی باشید که برای‌تان مناسب‌تر است. برای این کار لازم است شیوه‌های متعددی را امتحان کنید.

بی‌خوابی برای سلامت مثل سم است

درست است که هفت تا هشت ساعت خواب شبانه برای سلامت لازم و مفید است، اما باید گفت که زمان استانداردی در این خصوص وجود ندارد. شما برحسب نیاز فردی و ژنتیک خود به ساعات خواب مشخصی نیاز دارید.

برخی از افراد به‌طور ژنتیک خواب کمی نیاز دارند؛ در حالی‌که برخی دیگر به ساعات خواب بیشتری نیاز دارند. محققان درباره تاثیر خواب روی سوخت‌وساز و سلامت قلب و عروق به نتایجی دست یافته‌اند، اما نباید تصور کرد که خواب کمتر از هشت ساعت باعث آسیب به سلامت می‌شود. به عقیده محققان، در حالت کلی خواب کمتر از پنج ساعت در شب به سلامت آسیب می‌زند.

بدن به کم‌خوابی و بی‌خوابی عادت می‌کند

بیشتر مردم تصور می‌کنند که بدن‌شان به مرور زمان به ‌ کم‌خوابی و بی‌‌خوابی عادت می‌کند. اما این باور اشتباه است. بی‌خوابی به خودی خود برطرف نمی‌شود و نیاز به درمان پزشکی دارد. در غیراین صورت بدن‌تان در معرض آسیب قرار می‌گیرد. اگر بعد از مدتی بی‌خوابی‌های شبانه‌تان رفع نشود حتما به متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید.

در صورت بی‌خوابی حتما باید قرص خواب مصرف شود

هر نوع بی‌خوابی لزوما نیازی به مصرف قرص خواب ندارد. همه چیز به نوع بی‌خوابی و وضع فرد بستگی دارد. مصرف این قرص‌ها در افرادی که دچار اینسومنیای مزمن هستند مشکل‌ساز است و احتمال اعتیاد به این قرص‌ها را بیشتر می‌کند.

به عقیده متخصصان اختلالات خواب، وقتی فرد قرص خواب مصرف می‌کند، مشکل موقتاً حل می‌شود. اما به محض این‌که مصرف قرص‌ها قطع شود بی‌خوابی دوباره شروع می‌شود. قرص‌های خواب در مواردی که دشواری در به خواب رفتن به دلیل اختلالات دردناک باشد تجویز می‌شود. قبل از مصرف هر نوع قرص خوابی لازم است ‌به متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید.

Style Devie / مترجم: فاطمه مهدی‌پور

سیب (ضمیمه سه شنبه روزنامه جام جم)



لینک منبع :۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابی‌های شبانه

8 باور اشتباه درباره بی‌خوابی‌های شبانه - روزنامه جام جم press.jamejamonline.ir/Newspreview/1827888317840477076‎Cachedدرباره این مشکل و برای مقابله با آن حرف و حدیث‌های زیادی مطرح است. در این مطلب می‌خواهیم هشت باور رایج و اشتباه را درباره بی‌خوابی‌های شبانه بررسی کنیم. بی‌خوابی ... Images for ۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابی‌های شبانه - ۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابیهای شبانه - روزنه rozanehonline.com/.../۸-باور-اشتباه-درباره-بی‌خوابیهای-شبانه.html‎Cached26 فوریه 2015 ... درباره این مشکل و برای مقابله با آن حرف و حدیث‌های زیادی مطرح است. در این مطلب می‌خواهیم هشت باور رایج و اشتباه را درباره بی‌خوابی‌های شبانه بررسی ... دنیای روانشناسی - هشت باور اشتباه در مورد بی خوابی:... | Facebook https://www.facebook.com/permalink.php?id...story_fbid...‎Cachedهشت باور اشتباه در مورد بی خوابی: تاریکی همه جا را فرا می‌گیرد. ... در این مطلب می‌خواهیم هشت باور رایج و اشتباه را درباره بی‌خوابی‌های شبانه بررسی کنیم. 1. بی‌خوابی ... فرآیند خواب: همه چیز درباره بیخوابی و اختلالات خواب - جام جم آنلاین 77.104.65.15/.../فرآیند-خواب-همه-چیز-درباره-بیخوابی-و-اختلالات-خواب‎‎Cached29 دسامبر 2014 ... فرآیند خواب: همه چیز درباره بیخوابی و اختلالات خواب ... اکثر بالغین ۷- ۸ ساعت در شبانه روز می‌خوابند. .... ۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابی‌های شبانه. بیخوابی شبانه - روزنه rozanehonline.com/fa/بیخوابی_شبانه.html‎Cached۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابیهای شبانه. ایجاد در 07 اسفند 1393. تاریکی همه جا را فرا می‌گیرد. ... این یعنی همان "اینسومنیا" یا بی‌خوابی که گریبان بسیاری را می‌گیرد . 8 باور غلط درباره خواب کودکان | | linkchee.com/yn5a4aaaaaaia/‎Cached31 دسامبر 2016 ... خواب در طول شبانه‌ اگر کودکی با مشکل بی خوابی مواجه شود، علایمی مشابه ... شدن کودکان از خواب هستند که بیشتر والدین آنها را با هم اشتباه می گیرند. 7 اشتباه باور نکردنی درباره خواب! | کدبانوی ایرانی kadbanoo.net/7-اشتباه-باور-نکردنی-درباره-خواب/‎Cached7 اشتباه باور نکردنی درباره خواب! - 1. خواب؛ هر چه بیشتر، بهتر. کاش همین طور بود! ولی مطالعات نشان می دهد احتمال مرگ زودرس در آنهایی که بیش از 8 ساعت در شبانه روز ... خواب - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد https://fa.wikipedia.org/wiki/خواب‎Cached Similarپژوهشگران سوئدی ثابت کرده‌اند این باور دیرینه که خواب خوب انسان را زیباتر ... یک بار بعد از هشت ساعت خواب مستمر و یک بار بعد از سی و یک ساعت بی‌خوابی. ... محققان از بازیکنان خواستند برای دو تا چهار هفته برنامه عادی شبانه یعنی شش تا نه ... این احتمال وجود دارد که افراد مسن تر بدتر می‌خوابند اما احساس بهتری دربارهٔ آن دارند. بی خوابی انعکاس افسردگی و اضطراب - جام جم آنلاین 77.104.65.15/sara/.../بی-خوابی-انعکاس-افسردگی-و-اضطراب‎Cached16 ژانویه 2016 ... به همین دلیل بی‌خوابی شایع‌ترین اختلال خواب در جهان است و داروهای خواب‌آور نیز جزو شایع‌ترین .... تصویر ۸ باور اشتباه درباره بی‌خوابی‌های شبانه ... درمان بی خوابی شبانه نوزاد - نی نی بان niniban.com/fa/news/91918/درمان-بی-خوابی-شبانه-نوزاد‎Cached14 ژوئن 2016 ... نکاتی درباره بی خوابی شبانه کودک ... معمولا کودکان و نوجوانان ۸ ساعت در شبانه روز می خوابند و مقدار نیاز به ... 8 باور اشتباه درباره خواب نوزادان.