مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

توصیه‌های رمضانی برای بیماران قندی

جام جم سرا: اسدالله رجب با اشاره به هفت و نیم میلیون دیابتی در کشور ادامه داد: حفظ میزان قند خون در حد طبیعی (60-140 میلی‌گرم درصد) هدف درمان دیابت است، چرا که افزایش طولانی مدت قند خون سبب بروز عوارض دیابت می‌شود که در آن صورت درمان این بیماری بسیار پرهزینه و گاه گران خواهد بود.

وی تاکید کرد: دیابتی‌هایی که از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند به خوبی قادرند تشخیص دهند که آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر؛ چرا که این افراد طی آموزش‌های خود دریافته‌اند که به کدام گروه از دیابتی‌ها تعلق دارند و در مورد شرایط روزه‌داری در هر گروه حتما باید با پزشک خود مشورت کنند. به عبارت دیگر،دیابتی که روزانه قند خون یا قند ادرار خود را در منزل مورد آزمایش قرار نمی‌دهد، احتمالا قادر به روزه‌داری نخواهد بود.

به نقل از ایسنا، رییس انجمن دیابت ایران در ادامه درباره افراد تحت درمان با انسولین گفت: از آنجا که این افراد در پی تزریق انسولین به دفعات باید غذا میل کنند بنابراین روزه‌داری برای این افراد توصیه نمی‌شود اما در صورت تمایل شدید به روزه‌داری این افراد در موارد خاص و زیرنظر پزشک معالج خود می‌تواند روزه بگیرند. این افراد در صورت نداشتن نوسانات شدید قند خون و همچنین عوارض پیشرفته دیابت نظیر عوارض چشمی، کلیوی، عصبی و قلبی و عروقی می‌توانند با نظر پزشک خود برای گرفتن روزه اقدام کنند.

رجب همچنین درباره افراد تحت درمان با داروهای خوراکی (قرص) نیز گفت: لازم است این افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند به طور کلی برای افرادی که توانسته‌اند قند خون خود را به طور دائم در حد طبیعی حفظ و کنترل کنند، با در نظر گرفتن شرایط زیر از نظر پزشکی، روزه‌داری مانعی ندارد؛ لازم است مدتی قبل از شروع ماه رمضان، به طور آزمایشی روزه‌داری را آغاز کرده و طی روز قند خون خود را آزمایش کنند. قند خون این افراد قبل از سحر حداکثر باید 130 میلی‌گرم درصد، دو ساعت بعد از سحر، حداکثر 180 میلی‌گرم درصد، بین ساعت یک تا سه بعدازظهر کمتر از 70 میلی‌گرم درصد نباشد، قبل از افطار حداکثر 130 میلی‌گرم درصد و همچنین دو ساعت پس از افطار حداکثر 180 میلی‌گرم درصد باشد. در صورتی که مقدار قند خون این افراد در محدوده مقادیر ذکر شده قرار داشته باشد و همچنین دچار عوارض پیشرفته دیابت هم نباشند، قادر خواهند بود روزه بگیرند که در آن صورت باید هنگام افطار قبل از خوردن هر غذایی قرص خود را میل کرده و پس از مدتی شروع به خوردن غذا کنند. هنگام سحر نیز مقدار دارو را تقریبا به نصف کاهش دهند. فراموش نشود دو ساعت پس از افطار و دو ساعت پس از خوردن سحری قند خون یا قند ادرار خود را آزمایش کنند.

وی همچنین گفت: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌کنند، با مشورت پزشک معالج خود روزه بگیرند. علاوه بر آن باید مقدار غذای خود را نیز به دو تا سه وعده تقسیم و هنگام افطار از خوردن همه مواد غذایی در یک زمان خودداری کنند. در هرحال نباید فراموش شود طی روزه‌داری مقدار کالری دریافتی روزانه باید به دو سوم مقدار معمول کاهش یابد یعنی یک سوم کمتر از حد معمول، غذا میل شود.

رییس انجمن دیابت ایران در پایان گفت: متاسفانه در ایام روزه‌داری، افراد به علت کاهش تحرک جسمی و تغذیه اضافی، دچار افزایش وزن می شوند و به همین دلیل توصیه می‌کنیم هر دو تا سه روز یک بار وزن خود را اندازه‌گیری نمایند.



لینک منبع :توصیه‌های رمضانی برای بیماران قندی

توصیه‌های رمضانی برای بیماران قندی - ایسنا www.isna.ir/news/93041005708/توصیه-های-رمضانی-برای-بیماران-قندی 1 جولای 2014 ... برهمین اساس به تناوب و در برخی روزها، روزه‌داری در ماه‌های رجب و شعبان توصیه شده است . بیماران دیابتی نیز می‌توانند از این قاعده پیروی کنند. توصیه‌های رمضانی برای بیماران قندی | مرآت : آخرین اخبار استان سمنان meraatnews.com/content/توصیه‌های-رمضانی-برای-بیماران-قندی‎Cached1 جولای 2014 ... توصیه‌های رمضانی برای بیماران قندی. رییس انجمن دیابت ایران تاکید کرد: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌کنند، باید با مشورت پزشک ... توصیه‌های رمضانی برای بیماران قندی www.medlisa.ir/news/554/توصیه‌های-رمضانی-برای-بیماران-قندی‎Cachedخواند پزشک تاکید توصیه شدید شوند لازم کنند، ایام معالج باره حداکثر شده هنگام خود رمضان، تناوب خود قبل روزه‌داری ساعت همین عوارض نظر بین خواهد 180 روزه خود ... توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی (غیرانسولینی) در ماه مبارک ... phc.mui.ac.ir/.../توصیه-های-تغذیه-ای-برای-بیماران-دیابتی-غیرانسولینی-در-ماه-مبارک-رمضان‎Cached Similarتوصیه های تغذیه ای در وعدۀ افطار برای بیماران دیابتی: *افطار را با مایعات گرمی ... مصرف کدامیک از موادغذایی در ماه مبارک رمضان برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود؟ رمضان شیرین برای بیماران قندی - تبیان article.tebyan.net/251376/رمضان-شیرین-برای-بیماران-قندی‎Cached16 جولای 2013 ... دکتر رجب درباره انتخاب مواد غذایی مناسب در ماه رمضان به بیماران دیابتی توصیه می‌کند: «هنگام سحر بهتر است از غذاهایی استفاده کنید که بیشتر ... توصیه‌های دارویی ماه رمضان/ مصرف داروهای بیماران دیابتی www.yjc.ir/.../توصیه‌های-دارویی-ماه-رمضان-مصرف-داروهای-بیماران-دیابتی‎Cached Similar17 ژوئن 2015 ... افرادی هستند که می‌بایست تا پایان عمرشان دارو مصرف کنند ولی با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، روزه‌دار می شوند. پزشکان برای این قبیل افراد و ... دیابت و ماه رمضان - دکتر کرمانی https://kermany.com/دیابت-و-ماه-رمضانp/‎Cachedالبته این مسئله را نمیتوان به پای ماه رمضان گذاشت دیابت بیماری است که در آن بدن ... به بیماران دیابتی که روزه میگیرند توصیه میشود پس از افطار کمی ورزش کنند، ... توصیه های روزه داری به دیابتی ها - بیتوته www.beytoote.com/.../recommendations-diabetes2-fasting.html‎Cached Similarدکتر کامران نیکوسخن ،گفت :«افراد دیابتی که تمایل به گرفتن روزه در ماه رمضان دارند باید به مواردی از قبیل چگونگی کنترل قند خون ، شیوه درمان بیماری و سطح ... توصیه هایی برای کنترل دیابت طی ماه مبارک رمضان | واحد دیابت شبکه ... aranbidgol.kaums.ac.ir/Default.aspx?PageID=246‎Cached Similarتوصیه هایی برای کنترل دیابت طی ماه مبارک رمضان : امروزه در کشورهای اسلامی این بحث مطرح شده که بیماران دیابتی نیز با رعایت بعضی مسائل می توانند روزه بگیرند ... توصیه های پزشکی به بیماران دیابتی جهت روزه گرفتن در ماه رمضان www.dana.ir/.../توصیه-های-پزشکی-به-بیماران-دیابتی-جهت-روزه-گرفتن-در-ماه-رمضان‎Cached8 ژوئن 2016 ... پزشک مرکز دیابت همدان گفت: برخلاف گذشته که کنترل بیماری دیابت با مصرف دارو وجود نداشت و روزه‌داری میسر نبود، در حال حاضر با داروهایی که در ...