مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

از «درد بی درمان» بر حذر باشید!

[ad_1]

امام علی علیه السلام درخطبه 105، خودیهایی را که رعایت مرز با غیرخودیها را نمی کنند، مورد خطاب قرار می دهد و در خطبه 107، یاوران خود را که به صفتهای (غیرخودیها) آلوده شده اند ملامت و سرزنش می کند.

فرآوری: حامد رفیعی - بخش نهج البلاغه تبیان

خودی و غیرخودی

نجات خودی ها؛ هلاک غیر خودی ها

در قرآن کریم و احادیث پیشوایان معصوم علیهم السلام ، واژه هایی به کار رفته است که معنای خودی و غیرخودی از آنها استفاده می شود؛ کلماتی همچون «مَعَهُ» و «معی» خودی بودن و اصطلاحاتی چون «دونکم»، غیرخودی و با ما نبودن را می رساند. خداوند متعال در سخن وحی، امت حضرت هود را به دو دسته تقسیم می کند و می فرماید: «ما هود و کسانی را که با او بودند، به واسطه رحمت خویش نجات دادیم و آنان را که آیات ما را انکار کردند و ایمان نداشتند به هلاکت رسانیدیم».

در آیه دیگری درباره قوم موسی می فرماید: «موسی و همه همراهانش را نجات دادیم، سپس دیگران را غرق کردیم».

امام علی علیه السلام، آن هنگام که ابوذر غفاری را بدرقه می کند او را به دلیل تلاش برای نمایاندن مرز خود با غیرخودیها ستایش می کند و او را به رحمت و یاری خداوند امیدوار می سازد.

این معنا درباره قوم نوح نیز بیان شده است که خداوند می فرماید: سپس او (نوح) و کسانی را که با او بودند، در کشتی که پر (از انسان و حیوانات) بود، نجات دادیم و باقی را در آب غرق کردیم.

همانگونه که مشاهده می کنید در همه این آیات، در یک تقسیم بندی از برخی مردمان به عنوان خودی و یاوران راستین پیامبران یاد می شود و از آنان که از ایمان به خدا و رسولانش سرباز زدند، به عنوان غیرخودی یاد می شود و دوری از آنان را فضیلت به شمار می آورد.

این گزاره که درباره امت پیامبر خاتم حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله با واژه «معه» همراه با «رحماء بینهم» و «اشداء علی الکفار» آمده است و می فرماید: «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّهِ وَ الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی الْکُفّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ؛ محمد فرستاده خدا و کسانی که با او هستند با کافران سخت دل و با یکدیگر بسیارمشفق ومهربانند، تقسیم بندی خودی و غیرخودی را به گونه ای روشن و زیبا، تبلور می بخشد».

خودی و غیر خودی در دوران امام علی علیه السلام

به علت بروز اختلافات در جامعه اسلامی بعد از رسول خدا صلی الله علیه و آله و آغاز فتنه های نهفته در سینه منافقین، سخنان علی علیه السلام را در نهج البلاغه، حاوی چنین مرزبندی و ارائه راه شناخت خودی از غیرخودی می یابیم؛ افرادی که اسلام را دستاویز اهداف پلید خویش گردانیدند، اما خلق و خوی جاهلیت و تعصبهای فرقه ای را از منظر خود دور نمی ساختند و در برابر هتک حرمتهای الهی و از بین رفتن ارزشهای الهی خشمناک نمی شدند و سکوت اختیار می کردند، در حالی که در برابر کوچکترین تهدید و ضربه به منافع حزبی و گروهی خود، فریاد می زدند، مورد خطاب حضرت علی علیه السلام قرار می گیرند:

شما پیمانهای الهی را شکسته می بینید، ولی خشمناک نمی گردید، در حالی که در مقابل پیمان شکنی نسبت به پدران خود سکوت نمی کنید، احکام خدا بر شما وارد می شد (از شما می پرسیدند) و از شما صادر می گشت (شما پاسخ می گفتید) و به شما رجوع و بازگشت می نمود (در مرافعه قضاوت می کردید)، پس مقام و منزلت خود را به ستمگران (معاویه و پیروانش) واگذارده و زمام کارهایتان را به دست ایشان سپردید و در احکام الهی به آنها تسلیم شده و از آنان پیروی کردید، در حالی که ایشان (در تکالیف شرعیه) به شبهات و آرای باطل عمل می کنند و در پی شهوات و خواهشهای نفسانی می روند.

خودی و غیر خودی در نهج البلاغه

همچنین امام علی علیه السلام در خطبه 86 به تفصیل به نشانه های دوستان خدا (خودیها) و در مقابل به مشخصات دشمنان خدا (غیرخودیها) می پردازد و در خطبه 87، صفات آنها را بیان می فرماید و درخطبه 105، خودیهایی را که رعایت مرز با غیرخودیها را نمی کنند، مورد خطاب قرار می دهد و در خطبه 107، یاوران خود را که به صفتهای (غیرخودیها) آلوده شده اند ملامت و سرزنش می کند و چنین صفتی را دردی بی درمان می داند.

در همه آیات ذکر شده، در یک تقسیم بندی از برخی مردمان به عنوان خودی و یاوران راستین پیامبران یاد می شود و از آنان که از ایمان به خدا و رسولانش سرباز زدند، به عنوان غیرخودی یاد می شود و دوری از آنان را فضیلت به شمار می آورد.

آن هنگام که ابوذر غفاری را بدرقه می کند او را به دلیل تلاش برای نمایاندن مرز خود با غیرخودیها ستایش می کند و او را به رحمت و یاری خداوند امیدوار می سازد. در سایر خطبه ها، نامه ها و حکمتهای نهج البلاغه بر این مرزبندی اشاره شده است؛ از نمونه های بارز، این سخن حضرت است: «دوست پیامبر خدا، حضرت محمد صلی الله علیه و آله کسی است که اطاعت پروردگار کند؛ هرچند که با آن حضرت نسبت فامیلی نداشته باشد و دشمن آن حضرت، کسی است که معصیت خداوند را انجام دهد؛ اگرچه نسبت فامیلی نزدیکی با آن حضرت داشته باشد».

حرف آخر: هر کس به شناخت برسد خودی است

وقتی که حارث در جنگ جمل دچار تردید می شود و تشکیک خود را به عرض امام علی علیه السلام می رساند، آن حضرت مبنای خودی بودن را برایش بیان می کند و می فرماید: ای حارث کوتاه بینانه نظر کردی نه در سطح عالی و ژرف، از این رو سرگردان شدی؛ تو حق را نشناختی، تا آن را که در محور حق می چرخد بشناسی، و باطل را نیز نشناختی تا آن کسی را که در پی آن می رود بشناسی.


منابع:
- نهج البلاغه، ترجمه فیض الاسلام، خطبه 105، حکمت 92، حکمت 254
- محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج 20، ص 23.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

پوست و مو پزشکان ایران بسیاری از خانم‌ها هنگام مراجعه به مطب‌های پوست و مو از ریزش مژه‌ها و کم ‌پشت شدن همیشه حرف از رفتن هاست کاش کسی با آمدنش …شعرهمیشه حرف از رفتن هاست کاش کسی با آمدنش غافلگیرمان کندگیاهان داروییطب سنتی درمان گیاهی بیماری های …بررسی انواع دارو های گیاهی برای انواع ناراحتی های کلیه نظیر درد و سنگ کلیه و درمان مشروب خواری،الکل خواری لامرد نوشتآقای ابراهیمی عزیز با تشکر از مقاله شما سپاسگذارم از نگرانی شما بابت این مسألهیبوست و درمان آن سایت پزشکان بدون …یبوست یکی از شایع ترین شکایات گوارشی است یبوست‌ عبارت‌ است‌ از اجابت‌ مزاج‌ دشوار چــرا حجــــاب ؟ چــرا بی حجـــابی؟ایراد دیگری که بر حجاب گرفته اند این است که موجب سلب حق آزادی که یک حق طبیعی بشری است دم‌نوش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد…دَم‌نوش نوعی نوشیدنی است که در آن جزیی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا رهایی از نفخ و گاز شکم سعی کنید غذای خود را در حال آرامش صرف نمایید غذا خوردن در مواقعی که استرس دارید و یا وقتی امام علیع علم نجوم را تحریم کرد؟امروزه علم نجوم و ستاره شناسی یکی از مهیّج ترین علوم بشری شمرده می شود چرا که هر از روح بعد از مرگ کجا برده می شود؟مردگان پیش از شما به کام مرگ فرو رفتند، و برای رسیدن به آبشخور، از شما پیشی گرفتند در پوست و مو پزشکان ایران صاحبان علم برای کشف راه های جدید حفظ زیبایی و پیشگیری از پیری زودرس پوست و بخصوص ریزش مو دم‌نوش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد دَم‌نوش نوعی نوشیدنی است که در آن جزیی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای همیشه حرف از رفتن هاست کاش کسی با آمدنش غافلگیرمان کند شعر همیشه حرف از رفتن هاست کاش کسی با آمدنش غافلگیرمان کند گیاهان داروییطب سنتی درمان گیاهی بیماری های کلیه بررسی انواع دارو های گیاهی برای انواع ناراحتی های کلیه نظیر درد و سنگ کلیه و درمان گیاهی مشروب خواری،الکل خواری لامرد نوشت آقای ابراهیمی عزیز با تشکر از مقاله شما سپاسگذارم از نگرانی شما بابت این مسأله یبوست و درمان آن سایت پزشکان بدون مرز یبوست یکی از شایع ترین شکایات گوارشی است یبوست‌ عبارت‌ است‌ از اجابت‌ مزاج‌ دشوار چــرا حجــــاب ؟ چــرا بی حجـــابی؟ ایراد دیگری که بر حجاب گرفته اند این است که موجب سلب حق آزادی که یک حق طبیعی بشری است می گردد سوء استفاده های جنسی از زنان در محیط های کاری ایران یک میز، چند صندلی، یک دستگاه کامپیوتر و یک تلفکس، تمام دار و ندار خیلی از شرکت های خصوصی است رهایی از نفخ و گاز شکم سعی کنید غذای خود را در حال آرامش صرف نمایید غذا خوردن در مواقعی که استرس دارید و یا عجله بررسی انواع خودکشی خبرگزاری پردیس سلام به همه اونایی که مثل من ناامیدن من کیمیا ۲۵ ساله ام از تهران بیماریم ویتیلیگو …من از ۷ درد بی درمان



لینک منبع :از «درد بی درمان» بر حذر باشید!

از «درد بی درمان» بر حذر باشید! - تبیان article.tebyan.net/342685/از-درد-بی-درمان-بر-حذر-باشید-‎Cached4 دسامبر 2016 ... امام علی علیه السلام در خطبه 86 به تفصیل به نشانه های دوستان خدا (خودیها) و در مقابل به مشخصات دشمنان خدا (غیرخودیها) می پردازد و در خطبه 87، صفات ... از «درد بی درمان» بر حذر باشید! - تی نیوز tnews.ir/news/005975297137.html از «درد بی درمان» بر حذر باشید! دریافت خبر : یکشنبه 14 آذر 1395 ساعت 0:32. از « درد بی درمان» بر حذر باشید! امام علی علیه السلام درخطبه 105، خودیهایی را که رعایت ... چه دوستی را برای خود انتخاب کنم؟ 94.232.175.51/273313/چه-دوستی-را-برای-خود-انتخاب-کنم-‎‎Cached(17) و «دوستی خود را به بی وفایی از دست مده.»(18) و «حسادت به دوست، دلیل بیماری و غیر ... از «درد بی درمان» بر حذر باشید! امام علی علیه السلام در خطبه 86 به تفصیل ... برای خود چه می پسندی؟ 94.232.175.51/103391/برای-خود-چه-می-پسندی-‎‎Cachedمطالب پیشنهادی; از «درد بی درمان» بر حذر باشید! چه دوستی را برای خود انتخاب کنم؟ دوستان خوب نقش آفرینان موفقیت های ما · بی وفا و بی معرفت‌ترین دوست ! نتیجه داشتن حُسن ظن! 94.232.175.51/253646/نتیجه-داشتن-حُسن-ظن-‎‎Cached7 آگوست 2013 ... از «درد بی درمان» بر حذر باشید! اینگونه ازدواج خود را تداوم ببخشید! کشنده تر از این بیماری، نیست!! آخرین مطالب سایت. جنگ با تمام سختی ها، آثار ... اختلاس از اموال خداوند ممنوع!! tebyan.org/NewIndex.aspx?pid=330795 16 آگوست 2016 ... «حاضران غایب» چه کسانی هستند؟! از «درد بی درمان» بر حذر باشید! شبیه امامتان باشید!! شبیه امامتان باشید!! آسایش و عدالت در دستان اوست! تمام هویت ... عفونت مخمری واژن - بنیتا www.mybenita.com/benidana/specific/عفونت-مخمری-واژن-tzzu6u‎Cachedمخمرها همیشه در تعداد کم در واژن زندگی می کنند و تعدادشان برای واژن بی ضرر است. ... دارند ( درد و سوزش، البته بدون ترشح )، ولی آن ها هم نیاز به درمان متفاوتی دارند. ... باید از قرار دادن مواد تحریک کننده در منطقه ای که از قبل تحریک شده است، بر حذر باشید. خطبه های نماز جمعه مورخه 06-12-95 به امامت حجت الاسلام والمسلمین سوری ... setadjomeh.com/6/-/asset_publisher/...های.../pop_up;... 24 فوریه 2017 ... از منافقان بر حذر باشید چه این که آنان هم گمراهند وهم گمراهگر ، هم خود لغزیده ... کردارشان درد بی درمان است به رفاه و آسایش مردم حسادت می ورزند و به آتش ... رابطۀ عملی شیطان با انسان - بینش نو www.binesheno.com/fa/index/bookdata?dId=2748&l=4&v...‎Cached... دیدیم که امیرالمؤمنین علیه السلام دربارۀ شیطان فرمود: فَاحْذَرُوا عِبَادَ اللَّهِ عَدُوَّ اللَّهِ أَنْ یُعْدِیَکُمْ بِدَائِه : بر حذر باشید ای بندگان .... و بیماری به یک درد بی درمان مبدل می شود. دوای درد بی درمان کجایی؟ - یا حسین dream-spring.blogfa.com/post-120.aspx بسم الله الرحمن الرحیم مدفن تو پاک ترین بقعه های روز زمین است ای که گفتی "بر حذر باشید از ستم کردن به کسی که یاوری جز خداوند عزوجل ندارد" و زمین مدفن تو اولین ...