با انجام فعالیتهایی مناسب و رعایت نکاتی در مورد مصرف مواد غذایی در روزهای سرد سیستم ایمنی بدن خود را در مقابل بیماریهای فصلی تقویت کنید.
بنابر تحقیقات انجام گرفته با توجه به طبع سرد و خشک فصل پاییز و زمستان بیشتر خوردن غذاهای معتدل و یا با طبع گرم توصیه میشود. از سوی دیگر این مواد غذایی با طبع گرم را میبایست سالمندان و افراد سالخورده مصرف کنند تا از مبتلا شدن به بیماریهای فصلی مصون بمانند.
از دیرباز ارتباط بین سرماخوردگی و سردی هوا برای بشر معلوم بوده است. عامل اصلی سرماخوردگی، ویروس ها هستند که در شرایط حساس، مخاط دستگاه تنفسی فوقانی (بینی، حلق و حنجره ) را مورد حمله قرار داده و در نواحی مزبور ایجاد التهاب می کنند. بنابراین با دانستن نکاتی در مورد مصرف مواد غذایی مناسب در فصول سرد و رعایت اصول و مواردی، بدن خود را در مقابل سرماخوردگی و بیماریهای این نوع فصلها مقاوم کنید.
با توجه به اینکه مزاج فصل سرد و زمستان بسیار سرد و خشک است و این مزاج باعث خشکی بدن میشود بنابراین بایستی از مصرف مواد غذاییای که خشکی بدن را کاهش مینماید اجتناب نمود.
در روزهای سرد سال مواد غذایی مانند حبوبات، سیب، میوههای شیرین، مویز، بادام، انجیر، دارچین و... را بیشتر مورد توجه قرار دهید. همچنین مصرف سبزیجات، چغندر، کلم بروکلی و کرفس در فصل زمستان توصیه میشود.
خیلی از افراد تصور میکنند که هوای سرد موجب سرما خوردگی آنان شده است و به همین دلیل لباس زیادی میپوشند. این تصور کاملا نادرست است چرا که سرماخوردگی به علت ویروس است نه لرز کردن. پس اگر میخواهید در فصول سرد کمتر سرما بخورید لباس هایی را انتخاب کنید که
توصیه میشود در فصل زمستان به وسیله کرم های مرطوب کننده از پوست خود مراقبت نمایید. کرم مرطوب کننده با از بین بردن این خشکی از پوست افراد در برابر سرما محافظت میکند و از بروز پیری زودرس پوست نیز پیشگیری مینماید.
افراد در فصل سرما ترجیح می دهند که به جای پیاده روی در یک پارک به سینما بروند. ویروس ها از طریق دست و یا از طریق سرفه و عطسه از راه هوا منتقل می شوند. اگر بودن در محیط های سربسته برایتان اجتناب ناپذیر است حتما دست هایتان را به خوبی با آب و صابون بشویید. هم چنین برخی مطالعات نشان داده است که ویروس سرما خوردگی در محل های مرطوب زنده نمی ماند.
یکی دیگر از توصیههای مهم این فصل حفظ انرژی بدن با فعالیتهای بدنی است. از این رو ورزش مداوم و فعالیتهای مستمر موجب کاهش سردی مزاج میشود. تحقیقات و مطالعات فراوان در این زمینه نشان داده است هرچه میزان رطوبت بدن در این دو فصل بیشتر باشد، افراد زودتر مستعد انواع عفونت میشوند و به همین علت است که عفونتهای گوش، حلق و سینوزیت در فصل سرما شایعتر است.
با رعایت این نکات و مصرف مواد غذایی مناسب در فصول سرد خود و نزدیکانتان را از ابتلا به بیماریهای این فصول محافظت کنید و از سلامت کامل برخوردار شوید.
گردآوری: مجله اینترنتی ستاره