مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی !

[ad_1]

علی بیرانوند- کارشناس حوزه/بخش قرآن تبیان

جاده، سراب، رانندگی

مهارت رانندگی به سوی خوبی ها

یکی از نقاط مثبت زندگی برخی افراد این است، که برای انجام اعمال عبادی و دینی دغدغه و شتاب خاصی دارند، به طوری که هرگونه سستی و کاهلی در امور عبادی و دینی، همچون شرکت در نماز جماعت و شرکت در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را بر نمی تابند. این روحیه بسیار زیبا، ارزشمند و مورد تأیید و تأکید فرهنگ قرآن است؛ کما اینکه باری تعالی در این خصوص می فرماید: «أُولئِکَ یُسارِعُونَ فِی الْخَیْراتِ وَ هُمْ لَها سابِقُونَ [سوره مومنون، آیه 61] ایشانند که در نیکی ها مى شتابند و به آن [بر یکدیگر] پیشى مى گیرند.»
ولی سوال اصلی اینجاست، آیا سبقت به سوی حسنات به تنهایی، می تواند ما را به مقصد و هدف نهایی برساند؟

سرابی در جاده ی زندگی

اگر بخواهیم قدری ملموس تر و منطبق با زندگی امروزی مطالبی بنویسیم، باید گفت برخی از ما گریه کننده ی خوبی برای مجالس عزاداری اهل بیت، بخصوص امام حسین (علیه السلام) و پای ثابت مجالس دعا و مناجات هستیم، ولی به خاطر بعضی معایب و کاستی ها، هنر نگهداری حسنات و خیرات را نداریم، به همین جهت گاهی اوقات مشاهده می شود بعد از دو ماه عزاداری، به خوبی نمی توانیم دیپلم افتخار همراهی با مکتب اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را بدست آوریم، لذا مصداق این آیه شریف می شویم: «وَ قَدِمْنا إِلى ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً؛ [سوره فرقان، آیه23] و ما به سراغ اعمالى که انجام داده اند مى رویم، و همه را همچون ذرّات غبار پراکنده در هوا قرار مى دهیم!»

در روایتی از منابع روایی معنای این آیه شریف از امام صادق (علیه السلام) پرسیده شد و حضرت این چنین جواب دادند: «سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام- عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- وَ قَدِمْنا إِلى ما عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْناهُ هَباءً مَنْثُوراً قَالَ أَمَا وَ اللَّهِ إِنْ کَانَتْ أَعْمَالُهُمْ أَشَدَّ بَیَاضاً مِنَ الْقَبَاطِیِ  وَ لَکِنْ کَانُوا إِذَا عَرَضَ لَهُمُ الْحَرَامُ لَمْ یَدَعُوهُ؛ [کلینى، محمد بن یعقوب الکافی (ط - الإسلامیة)، ج 2، ص81، ح5] از سلیمان بن خالد، گوید: از امام صادق (علیه السلام) پرسیدم از تفسیر قول خدا عزّ و جلّ (23 سوره فرقان): «و پیش آوردیم هر آنچه به جا آورده بود از کردار و آن را گردى پراکنده ساختیم.» فرمود: هلا به خدا کردارشان پاک بود و سفیدتر از جامه هاى سپید و نازک مصرى باف ولى چون حرامى جلوشان مى آمد آن را وانمى گذاشتند.»
مولوی در مثنوی خود  شعری را می سراید که بی ارتباط با این حدیث زیبا نیست. او می نویسد:
                         اول ای جان دفع شر موش کن                               وانگهان در جمع گندم جوش کن
                         گر نه موشی دزد در انبار ماست                            گندم اعمال چل ساله کجاست

مهارت دیدن خدا در تمام مراحل زندگی می تواند منجی انسان باشد، این که انسان در همه حال خدا را شاهد و ناظر خود ببیند، در فضای مجازی، در کنار میز اداری، در کنار خانواده، در هنگام رانندگی و...به او قدرت و مهارت خویشتن داری را می دهد، به او توان انجام عبادت را می دهد، آنچه در این بین ضروری است این است که، انسان خدا را شاهد بر اعمال خود ببیند؛ کما اینکه باری تعالی می فرماید: «أَ لَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَرى  [علق/ 14] آیا او ندانست که خداوند (همه اعمالش را) مى بیند؟!»

مهارت های لازم برای رانندگی در جاده زندگی

انسان برای حفظ و نگهداری کارهای خیری که در طول زندگی خود انجام داده، نیازمند کسب مهارت های است در ادامه به بعضی از این مهارت ها اشاره می کنیم:
1-مهارت تقویت تقوا در جاده زندگی: یکی از امور مهمی که کمک شایانی به حفظ حسنات در زندگی می کند، مجهز شدن به عنصر تقوا و خویشتن داری است. هر چند انسان گرایش به خوبی ها و حسنات داشته باشد، ولی هرگاه توانایی خویشتن داری و خود کنترلی در مواجه با گناهان را نداشته باشد، یقیناً به هدف و مقصد نهایی نائل نخواهند شد.
از طرفی با رعایت تقوا مقصد نهایی برای انسان نزدیک و قابل دستیابی است؛ کما اینکه خدای متعال دستیابی و رسیدن به مقصد سعادت را این چنین به متقین بشارت می دهد: «وَ أُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقینَ؛[سوره شعراء، آیه90] و بهشت براى پرهیزگاران نزدیک شود.»
2-مهارت حرکت با سرعت مطمئنه: سرعت مطمئنه در آموزه های اسلامی، می تواند رعایت اعتدال و میانه روی در کارها باشد، در بسیاری از موارد افراط و تفریط انسان را از هدف نهایی باز می دارد. چه بسیار افرادی که در ایام خاص با توان بالایی به سوی خوبی ها قدم بر می دارند، ولی بعد از سپری شدن آن ایام گرفتار تفریط یا به عبارتی سستی، بی حالی و بی رغبتی می شوند. این در حالی است که خدای متعال آیین خود را این چنین به همگان معرفی کرده است: «وَ کَذلِکَ جَعَلْناکُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَکُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ وَ یَکُونَ الرَّسُولُ عَلَیْکُمْ شَهیدا؛[سوره بقره، آیه 143] و اینچنین شما را امتى میانه ساختیم تا بر مردمان گواه باشید و پیامبر بر شما گواه باشد.» میانه روی به انسان حرکت پیوسته و مداوم به سوی خوبی ها را می آموزد.
3-مهارت استفاده از چراغ عقل: هر راننده ای به هر اندازه که در رانندگی تجربه و مهارت داشته باشد، نمی تواند بدون چراغ و روشنایی در جاده تاریک رانندگی کند. در مکتب و آموزه های قرآنی عقل از چنان جایگاه و مرتبه ای برخوردار است، که خدای متعال با بیان های مختلف در آیات متعددی همگان را به استفاده ی از آن راهنمایی می کند. چه بسیار انسان هایی که اگر در زندگی به درستی می اندیشیدند، و قبل از کارهای خود تعقل می ورزیدند، هیچ گاه مرتکب اعمال نا شایست نمی شدند. اگر انسان قبل از گرفتار شدن در آتش شهوت و گناه قدری تأمل و تفکر می کرد، هیچ گاه با حرص و سرعت خود را وارد آن نمی کرد؛ کما اینکه در قرآن کریم این چنین بیان می فرماید: «وَ قالُوا لَوْ کُنَّا نَسْمَعُ أَوْ نَعْقِلُ ما کُنَّا فی  أَصْحابِ السَّعیرِ؛[سوره ملک، آیه 10] و گویند: اگر ما مى شنیدیم و خِرَد را به کار مى بستیم در زمره دوزخیان نبودیم.»

یکی از نقاط مثبت زندگی برخی افراد این است، که برای انجام اعمال عبادی و دینی دغدغه و شتاب خاصی دارند، به طوری که هرگونه سستی و کاهلی در امور عبادی و دینی، همچون شرکت در نماز جماعت و شرکت در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را بر نمی تابند. این روحیه بسیار زیبا، ارزشمند و مورد تأیید و تأکید فرهنگ قرآن است.

4-مهارت توجه به دوربین مدار بسته ی زندگی: مهارت دیدن خدا در تمام مراحل زندگی می تواند منجی انسان باشد، این که انسان در همه حال خدا را شاهد و ناظر خود ببیند، در فضای مجازی، در کنار میز اداری، در کنار خانواده، در هنگام رانندگی و...به او قدرت و مهارت خویشتن داری را می دهد، به او توان انجام عبادت را می دهد، آنچه در این بین ضروری است این است که، انسان خدا را شاهد بر اعمال خود ببیند؛ کما اینکه باری تعالی می فرماید: «أَ لَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَرى  [علق/ 14] آیا او ندانست که خداوند (همه اعمالش را) مى بیند؟!»
5-مهارت حرکت با دنده سنگین(احتیاط): همان طور که رانندگی در جاده های لغزنده و کوهستانی که با فراز و نشیب همراه است، بدون دنده ی سنگین ممکن نیست، در جاده ی زندگی نیز بدون رعایت احتیاط نمی توان به مقصد نهایی رسید. چه بسیار مواقف و موقعیت های شبهه ناکی که نیاز است، انسان در مواجه با آنها احتیاط کند. ابزار احتیاط موجب می شود انسان با بی مبالاتی به هر جایی وارد نشود در اهمیت این عنصر در منابع روایی نقل شده است: «عَنْ أَبِی سَعِیدٍ الزُّهْرِیِّ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: الْوُقُوفُ عِنْدَ الشُّبْهَةِ خَیْرٌ مِنَ الِاقْتِحَامِ فِی الْهَلَکَة [اصول کافی، جلد 1،صفحه : 145] ابی سعید زهری از امام باقر (علیه السلام) این چنین نقل می کند: از امر مشتبه باز ایستادن بهتر است از به هلاکت افتادن.»

سخن آخر:

انسان برای حفظ حسنات و کارهای خیری که در طول زندگی انجام داده، علاوه برتمایل و کشش به سوی خوبی ها، نیازمند انزجار و قوه پرهیز از بدی ها ، رذایل و گناهان را نیز می باشد.



 

تداعی صحنه ی کربلا در سوره بلد

تداعی صحنه ی کربلا در سوره بلد

چگونه در سختی ها هم به آرامش برسم؟

چگونه در سختی ها هم به آرامش برسم؟

مستقیم ترین راه خوشبختی

مستقیم ترین راه خوشبختی

خوشبختی؛ قاتل خاموش!

خوشبختی؛ قاتل خاموش!


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

راهکار طلایی برای مقابله با ناامیدیقدرت خداوند متعال به اعتقاد نویسنده، یکی از مهمترین مهارت های مقابله با ناامیدی در در زندگی مردم سرک نکشید تحقیق و تفحص در امور شخصی افراد از دیدگاه قانون اساسی در اصل قانون اساسی جمهوری دربارهٔ زندگی و آثار غلامحسین ساعدی عکسنقل قول از کتاب در داگه حادثه نوشته ثابتی مدیر ستاد ساواک روزنامه لومند تیتر زد که ترسناک ترین و عجیب ترین جاذبه های گردشگری جهان …مکانهایی عجیب و ترسناک برای گردشگری در همه جای دنیا مکان های عجیبی وجود دارند که پارسینهپارسینه سایت خبری پارسینه تقلا برای بقا در روزهای آشفته موصلتصاویر راهکار طلایی برای مقابله با ناامیدی قدرت خداوند متعال به اعتقاد نویسنده، یکی از مهمترین مهارت های مقابله با ناامیدی در زندگی در زندگی مردم سرک نکشید تحقیق و تفحص در امور شخصی افراد از دیدگاه قانون اساسی در اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی دربارهٔ زندگی و آثار غلامحسین ساعدی عکس نقل قول از کتاب در داگه حادثه نوشته ثابتی مدیر ستاد ساواک روزنامه لومند تیتر زد که ساعدی ترسناک ترین و عجیب ترین جاذبه های گردشگری جهان آکا مکانهایی عجیب و ترسناک برای گردشگری در همه جای دنیا مکان های عجیبی وجود دارند که بسیار پارسینه پارسینه سایت خبری پارسینه تقلا برای بقا در روزهای آشفته موصلتصاویر داستانهای واقعی از راز تجربه مامان مستانه از قانون جذب ازحدود سال پیش که بابابزرگم فوت کرد ، دایی نا تنی برای



لینک منبع :پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی !

پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! - تبیان article.tebyan.net/.../پنج-مهارت-طلایی-برای-رانندگی-در-جاده-زندگی-‎Cached11 دسامبر 2016 ... گاهی اوقات زندگی برخی افراد بی شباهت به یک رانندگی شتاب زده و سریع نیست. شتاب در کارها، بدون داشتن مهارت و توجه به علائم و تابلوهای هشدار ... Images for پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! آخرین خبر | پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! akharinkhabar.ir/.../پنج-مهارت-طلایی-برای-رانندگی-در-جاده-زندگی-! 15 دسامبر 2016 ... تبیان/ گاهی اوقات زندگی برخی افراد بی شباهت به یک رانندگی شتاب زده و سریع نیست. شتاب در کارها، بدون داشتن مهارت و توجه به علائم و تابلوهای ... پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! » انجمن های گفتگوی ... www.majidakhshabi.com/index.php?do=forum&showtopic...‎Cachedپنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! : گاهی اوقات زندگی برخی افراد بی شباهت به یک رانن. پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! :: مهربان ما 2- مهربان ... mehrabanma.blog.ir/.../پنج%20مهارت%20طلایی%20برای%20رانندگی%20در%20جاده%20ز...‎Cached11 دسامبر 2016 ... مادر، منیم آنام *** بازدید مدیرکل اموربانوان از نمایشگاه فرش مهربان پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! به تازگی نسبت به اطرافیانم بد ... پنج مهارت طلایی، عمل به نذر، شفاخانه سیار ! - حوزه علمیه سفیران هدایت ... www.hst245.ir/پنج-مهارت-طلایی،-عمل-به-نذر،-شفاخانه-سی/‎Cached13 دسامبر 2016 ... پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! گاهی اوقات زندگی برخی افراد بی شباهت به یک رانندگی شتاب زده و سریع نیست. شتاب در کارها، بدون ... پنج مهارت طلایی، عمل به نذر، شفاخانه سیار ! - تی نیوز tnews.ir/news/cc3f76121204.html 16 دسامبر 2016 ... پ نج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! گاهی اوقات زندگی برخی افراد بی شباهت به یک رانندگی شتاب زده و سریع نیست. شتاب در کارها، بدون ... پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی - لیمو پاتوق limopatogh.ir/search/?q=پنج+مهارت+طلایی+برای+رانندگی...جاده+زندگی مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران از کاهش 2.6 درصدی تلفات رانندگی در 9 ماهه سال 95 خبر داد. وی ادامه داد: همچنین در این مدت سه هزار و 495 نفر در مسیرهای دورن شهری، ... شانزده آذرهای خونین - تبیان irtebyan.ir/شانزده-آذرهای-خونین/ شانزده آذرهای خونین آذر شریعت رضوی، مصطفی بزرگ نیا و احمد قندچی سه دانشجو از شهدای دانشگاه تهران که نامشان را ... پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! پنج ... پنج مهارت طلایی برای رانندگی در جاده زندگی ! -آکا - نیوزس newzes.ir/search/?...پنج%20مهارت%20طلایی%20برای%20رانندگی%20در%20جاده%20زندگی%... 29 ژانویه 2017 ... مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران از کاهش 2.6 درصدی تلفات رانندگی در 9 ماهه سال 95 خبر داد. وی ادامه داد: همچنین در این مدت سه هزار و 495 نفر در ...