مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

جایگاه وحدت در جامعه مدینه

[ad_1]

بامداد – با آمدن پیامبر به مدینه و تشکیل جامعه اسلامی به مسئله همبستگی و وحدت در میان امت، توجه خاص داشتند که مهم ترین ویژگی بارز و پر اهمیتی بود که پیامبر بدان اهتمام داشت.

در یک تقسیم بندی کلی نقش پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در پایه گذاری وحدت امت اسلامی شامل سه مطلب بنیادین می شود: نخست تلاش در وضعیت جامعه عربی آن زمان و به کارگیری عوامل «سیاسی جهت زمینه سازی های لازم; سپس برنامه ریزی های «فرهنگی در مسیر ترسیم دورنمای امت واحده برای مسلمانان و ایجاد فضای رشد فکری و ارتقای فهم مردم نسبت به مسؤولیت های خود; و در نهایت، به کار بستن راه حل هایی که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله از آنها به عنوان ابزار تحقق وحدت بهره می گرفت.این چنین راهبردهایی رامی توان تحت عنوان «دعوت ارزشی پیامبرصلی الله علیه وآله برشمرد که پاره ای از آنها شامل «راهبردهای ارزشی ملی و مذهبی ، «راهبردهای ارزشی قومی و میهنی و نیز «راهبردهای ارزشی اجتماعی و فردی خواهند بود.

14020692132195158134281773646146182080102

گسترش عدالت

یکی از مهمترین راهکارهای قرآن برای تقویت و حفظ همبستگی ملی در جامعه اهمیت دادن به عدالت در همه ابعاد آن میان آحاد جامعه است. قرآن در آیات متعددی بر اجرای عدالت تاکید می کند و حتی مهمترین فلسفه بعثت انبیا را برپایی قسط و عدل می داند و می فرماید: «مارسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم و آنها بر کتاب و میزان نازل کردیم تا مردم به عدالت قیام کنند.»اگر عدالت در میان مردم برقرار شود و آنان از نگرانی های تبعیض و ناعدالتی و از رحمت و رنج فقر و محرومیت رها شده و به امنیت و آسایش برسند، اتحاد و همبستگی در میان آنان تقویت خواهد شد. همچنان که امام هفتم فرمود: «اگر عدالت اجتماعی در میان مردم عملی شود آنان بی نیاز می شوند.»

با آمدن پیامبر به مدینه و تشکیل جامعه اسلامی و برپایی دین به عنوان یک نهاد اجتماعی، مسئله همبستگی و وحدت در میان امت،مهم ترین ویژگی بارز و پر اهمیتی بود که پیامبر بدان اهتمام داشت.

 با اجرای عدالت، برکات الهی نازل شده و رفاه و امنیت مردم افزایش می یابد و چون مردم احساس می کنند تبعیض و ناعدالتی از جامعه رخت بربسته، همه یکدل و یک جهت با زمامداران جامعه متحد شده و برای پیشرفت و ترقی همه جانبه تلاش می کنند.قرآن برای عملی شدن عدالت اجتماعی که ضامن همبستگی و اتحاد مردم نیز هست، راهکارهای مختلفی ارائه می دهد. تشویق به احسان، انفاق، پرداخت زکات، رسیدگی به محرومان و مستضعفان و اطعام، برخی از طرحهای قرآنی برای رفع فقر و ناعدالتی در جامعه می باشد.طبق این شیوه اگر کارگزاران جامعه همبستگی و اتحاد مردم را طالب باشند، باید برای رفع فقر و تبعیض به پا خاسته و با تمام وجود در برپایی عدل بکوشند.

ورود پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به مدینه همراه با عقد قراردادهایی بین گروههای گوناگون بود. این پیمان ها را می توان یکی از بارزترین شواهد به کارگیری رهیافت وحدت اسلامی در جامعه آن زمان شمرد.پیمان نامه عمومی مدینه: یکی از مهمترین این پیمانها، اولین قراردادی بود که بین پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و طوایف و قبایل موجود یثرب بسته شد و بعضی آن را «نخستین قانون اساسی مکتوب جهان دانسته اند. این تدبیر بهترین مقوله برای به وجود آوردن وحدت ملی و همبستگی دینی بود چرا که وحدت میان قبایل درگیر، حقوق اجتماعی یهودیان و نیز مهاجران مسلمانان را تضمین می کرد و از سوی دیگر، این پیمانها مقدمات تشکیل یک وحدت سیاسی و حکومتی را فراهم می آورد.
در نتیجه همبستگی اجتماعی از  میان می رود و اعتماد عمومی به بدبینی و سوء تفاهم بدل خواهد شد.قرآن در سوره انفال ارتباط عدالت عملی و همبستگی مسلمانان را مورد توجه قرار داده و می فرماید: «بگو پروردگارم مرا به عدالت امر کرده و این که در مساجد حضور یابم و با دین خالص عبادت نمایم و رو به سوی او کنم.»در این آیه اول امر به عدالت عملی شده است و آن گاه حضور در مساجد و شرکت در عبادت عمومی در یک صف واحد و با اخلاص نیت مورد تاکید قرار گرفته است و این تقارن، بیانگرارتباط عمیق عدالت اجتماعی و همبستگی معنوی مسلمانان است.

منابع:
شیوه های حفظ همبستگی در کلام وحی
نگاهی به راهبردهای ارزشی پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) در مسیر وحدت اسلامی

نوشته جایگاه وحدت در جامعه مدینه اولین بار در بامداد پدیدار شد.


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط با این موضوع

اثرات قیام امام حسینع وب سایت حجت الاسلام و …مقالاتچکیده با ژرف نگری در تاریخ اسلام، مخصوصا قیام جاویدانه امام حسین ع در سال هجری قمری ریشه های اعتماد و بی اعتمادی اجتماعی سماموسهم چنین، هنگامی که پیامبرص در میان مردمان قرار می گرفت ،‌ هر کسی چیزی می گفت به گفته جستار اقتدار ملی اولویّتهای مهمّ دیگری در بخشهای گوناگونِ مربوط به اقتدار ملّی و استحکام امنیّت و آیا در اسلام تنبیه بدنی زن ها جایز است؟ مرکز ملی تنبیه بدنی زن از پدیده های اجتماعی، بدون محدودیت زمانی و مکانی است و در تمامی جوامع و به حلقه وصل خوش آمدیددر غیبت تو دنیا با این همه سیاهی در چاه ظلم رفته، یوسف کجای راهیباز این چه شورش است که در خلق عالم استباز این چه شورش است که در خلق عالم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتماست باز این چه مشاهده و تدبر آیه سوره اعراف به همراه لیست …این مواعده در قرآن کریم گاهی به صورت اجمال گاهی به صورت تفصیل و بعد به صورت جمع بندی رویکرد اسلامی به روابط بین الملل در مقایسه با …رویکرد اسلامی به روابط بین الملل در مقایسه با رویکردهای رئالیستی و لیبرالیستیسوالات درس دین و زندگی که در چندین آزمون نهایی …هوالفتاح العلیم سوالات مهم درس دین و زندگی متوسطه که در چندین آزمون نهایی تکرار ایران کونگ فو توآ استاژ فنی تکنینکهای توآ برابر برنامه ریزی کمیه آموزش کونگ فو توآ کشور در تاریخ آبان اثرات قیام امام حسینع وب سایت حجت الاسلام و المسلمین سید مقالات چکیده با ژرف نگری در تاریخ اسلام، مخصوصا قیام جاویدانه امام حسین ع در سال هجری قمری از ترتیب نزول سوره‌های قرآن ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد ترتیب طبیعی قرار گرفتن سوره‌های قرآن در ۲۳ سال نزول قرآن کریم بر اساس روایت‌های موجود در ریشه های اعتماد و بی اعتمادی اجتماعی سماموس هم چنین، هنگامی که پیامبرص در میان مردمان قرار می گرفت ،‌ هر کسی چیزی می گفت به گفته وی جستار اقتدار ملی اینکه ملّت ایران در مقابل زیاده‌خواهی و زیاده‌گویی آمریکا ایستاده است، این نقطه‌ی اصلیِ آیا در اسلام تنبیه بدنی زن ها جایز است؟ مرکز ملی پاسخگویی تنبیه بدنی زن از پدیده های اجتماعی، بدون محدودیت زمانی و مکانی است و در تمامی جوامع و فرهنگ حلقه وصل بوشهر دومین گردهمایی بزرگ «زائران اربعین» در گناوه برگزار می‌شود مازندران آغاز طرح سیر تائوئیسم ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد تائوئیسم خاستگاه تائودائو یکی از ادیان رسمی چینی‌های قدیم آیین تائو و یا دائو است که در قرن ۶ قم در باز این چه شورش است که در خلق عالم است باز این چه شورش است که در خلق عالم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتماست باز این چه رستخیز مشاهده و تدبر آیه سوره اعراف به همراه لیست تفسیر ها این مواعده سه بار در قرآن کریم ذکر شد که هر سه مربوط به جریان موسای کلیم سلام الله علیه هست رویکرد اسلامی به روابط بین الملل در مقایسه با رویکردهای رویکرد اسلامی به روابط بین الملل در مقایسه با رویکردهای رئالیستی و لیبرالیستی وحدت در جامعه اسلامی é é é



لینک منبع :جایگاه وحدت در جامعه مدینه

جایگاه وحدت در جامعه مدینه | بامداد با آمدن پیامبر به مدینه - قطره www.ghatreh.com/news/nn35070015/جایگاه-وحدت-جامعه-مدینه 14 دسامبر 2016 ... بامداد با آمدن پیامبر به مدینه و تشکیل جامعه اسلامی به مسئله همبستگی و وحدت در میان امت، توجه خاص داشتند که م. جایگاه وحدت در جامعه مدینه | سایت خبری تحلیلی بامداد | وحدت bamdad.net/وحدت-2.html‎Cached14 دسامبر 2016 ... بامداد – با آمدن پیامبر به مدینه و تشکیل جامعه اسلامی به مسئله همبستگی و وحدت در میان امت، توجه خاص داشتند که مهم ترین ویژگی بارز و پر اهمیتی ... Images for جایگاه وحدت در جامعه مدینه اهمیت و جایگاه وحدت در قرآن ، سیره و کلام پیامبر (ص) - شافعی نیوز shafeinews.ir/اهمیت-و-جایگاه-وحدت-در-قرآن-،-سیره-و-کلا/‎Cachedاهمیت و جایگاه وحدت در قرآن ، سیره و کلام پیامبر (ص) ... قرآن کریم به مسأله ی وحدت از دیدگاه اجتماعی نگریسته و در آیات متعدد اهمیت اتحاد میان اقوام ، ادیان و جامعه را یادآور شده .... پیامبر با هجرت به مدینه و طرح پیمان اخوت و برادری بین مهاجرین و انصار افق ... پیام آفتاب - وحدت در سیره پیامبر (ص) www.payam-aftab.com/fa/doc/news/31123/وحدت-سیره-پیامبر-ص‎Cached Similarوحدت در سیره رسول خدا دارای جایگاهی شگرف است که در ذیل به این مسئله پرداخته شده است. ... نموده‌اند به‌گونه‌ای که اقتدار وعزت جامعه نو پای اسلامی در عصر رسالت، برآیند وحدت ... وجود مسلمانان مدینه، فصل جدیدی در زندگی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) ... ارزش و جایگاه وحدت از منظر قرآن و سنّت www.valiasr-aj.com/6406.cgm‎Cachedn قرآن مجید ملل اسلامی را به سوی یگانه عامل وحدت، «تمسک به حبل اللّه» دعوت می ... را علیه شیعه منظم و مستحکم کرده، وکافر بودن شیعه گسترش داده شود و آن ها را از جامعه جدا .... شرکت نکن زیرا تا تو در مدینه هستی دشمن فکر می کند: فرضاً سپاه میدان جنگ را از ... وحدت از دیدگاه اهل بیت (ع) - سازمان تبلیغات اسلامی old.ido.ir/a.aspx?a=1388120803‎Cached Similar27 فوریه 2010 ... از اینرو در این مقال ، جهت تبیین وحدت و جایگاه آن در روایات اهل البیت (ع) به ... ملازم جامعه ی اسلامی باشید چون دست خدا همراه با جماعت است و از تفرقه بپرهیزید . ... حکومت اسلامی در مدینه ، بمنظور تقویت بنیه ی آن ایجاد روحیه ی وحدت و ... ضرورت وحدت مسلمانان در عصر حاضر 94.232.175.51/344729/ضرورت-وحدت-مسلمانان-در-عصر-حاضر‎‎Cached16 دسامبر 2016 ... اتحاد و وحدت مسلمین در آن از جایگاه رفیع و با عظمتی برخوردار است و رفتار و گفتار معصومین (ع) ... و فرهنگی پیامبر (ص) به دست می آید که آن حضرت بنیانگذار وحدت امت اسلامی در جامعه عربی آن زمان بوده است. .... وحدت در جامعه مدینه. راهکارها ی وحدت اسلامی در سیره پیامبر - بشارت www.bsharat.com/id/1/3/3w.html‎Cached Similarپیامبرباورودش به مدینه با ایجاد پیمان میان اوس وخزرج وحدت اسلامی را تحقق بخشید و با تحریک احساسات ملی ودینی وحدت جامعه آن زمان را بیمه کرد . با ایجادقرارداد های ... تبلیغ - زمینه‌های اتّحاد وحـدت اسـلامی با نگرش در سیره پیامبر(ص)(1) www.tabliqh.blogfa.com/post-18.aspx‎Cached Similarجایگاه و نیاز به وحدت بسیار واضح و روشن است و نیازی به بحث مفصّل ندارد، آنچه نیاز به کار و ... طرح پیمان نامة مدینه بهترین راه براى ایجاد یک وحدت عمومى و القاى روحیه ... استفاده از راهبردهاى مذهبى تنها مى توانست پایه هاى استوار اجتماعى جامعه را نمایان ...