مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

نشاسته مقاوم به هضم چیست؟

[ad_1]

همه آن چیزی که باید در مورد نشاسته‌ مقاوم به هضم بدانید؛

resistant-starch

برای آن دسته از افرادی که به رژیم غذایی خود اهمیت می‌دهند داشتن اطلاعات در مورد مواد غذایی اصلی ضروری اسـت؛ در این مقاله شما با نشاسته مقاوم به هضم آشنا خواهید شد:

به گزارش آلامتو و به نقل از علم ورزش؛ بیشتر کربوهیدرات‌های موجود در تغذیه، نشاسته هستند. نشاسته‌ها زنجیره‌های بلندی از گلوکز هستند که در غلات، سیب‌زمینی و خوراکی‌های گوناگون موجودند. اما همه‌ی نشاسته‌ای که می‌خوریم جذب نمی‌شود. گاهی بخش کوچکی از آن بدون تغییر و تحولی از سیستم گوارش رد می‌شود؛ به‌عبارتی دیگر نسبت به گوارش مقاوم اسـت. با ما همراه شوید تا اطلاعات کاملی در خصوص نشاسته مقاوم به هضم بدانید.

این نوع نشاسته، نشاسته مقاوم به هضم نامیده می‌شود که شبیه فیبر محلول عمل می‌کند. مطالعات زیادی روی انسان‌ها نشان داده که نشاسته مقاوم به هضم می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد که شامل بهبود حساسیت انسولینی، کاهش میزان قندخون، کاهش اشتها و فواید گوناگون برای گوارش می‌شود.

نشاسته مقاوم به هضم موضوعی هست که این روزها بحث‌های زیادی درموردش صورت می‌گیرد. در چند ماه گذشته، صدها نفر تحت آزمایش قرار گرفتند و با افزودن این نوع نشاسته به رژیم غذایی‌ آنها، بهبودهای چشمگیری مشاهده گردید.

۴ نوع نشاسته مقاوم به هضم وجود دارد

۱. نوع یک که در غلات، دانه‌ها و بنشن یافت شده و در برابر گوارش مقاوم اسـت زیرا با دیواره‌های فیبردار سلول ترکیب می‌شود.

۲. نوع دوم که در برخی غذاهای نشاسته‌ای یافت می‌شود مانند سیب‌زمینی خام و موزهای سبز و نارس.

۳. نوع سوم وقتی تشکیل می‌شود که غذاهای نشاسته‌داری چون سیب‌زمینی و برنج، پخته شده و سپس سرد می‌شوند. فرایند سرد شدن، برخی از نشاسته‌های قابل هضم را طی فرایندی به‌نام retrogradation به نشاسته‌های مقاوم به هضم تبدیل می‌نماید.

۴. نوع چهارم که ساخته‌ی دست بشر اسـت و طی یک فرایند شیمیایی تولید می‌شود.

طبقه‌بندی این نوع نشاسته‌ها کار ساده‌ای نیست، چون انواع متفاوت و گوناگونی از آن‌ها می‌تواند در یک نوع غذا موجود باشد. بسته به چگونگی تهیه و آماده‌سازی غذا، مقدار نشاسته‌های مقاوم به هضم آن تغییر می‌کند. مثلاً اگر اجازه دهیم یک موز رسیده شود (زرد شود) از میزان نشاسته مقاوم به هضم آن کاسته شده و به نشاسته‌های معمولی تبدیل می‌گردد.

نشاسته مقاوم به هضم چطور عمل می‌کند و مکانیسمش چیست؟

دلیل اصلی مفید بودن این نوع نشاسته این اسـت که مانند فیبر محلول و قابل تخمیر عمل می‌نماید. نشاسته مقاوم به هضم بدون این‌که گوارش شود از معده و روده عبور می‌کند و در نهایت به روده بزرگ می‌رسد، جایی که باکتری‌های مفید آن را تغذیه می‌نماید. بیشتر غذاهایی که می‌خوریم تنها ۱۰ درصد از سلول‌های‌مان را تغذیه می‌کند، در حالی‌که فیبرهای قابل تخمیر و نشاسته‌های مقاوم به هضم، ۹۰ درصد باقیمانده را تغذیه می‌کنند.در روده‌های ما صدها نوع باکتری مفید وجود دارد و در دهه‌های گذشته، دانشمندان تعداد و نوع باکتری‌هایی که می‌توانند تأثیری بنیادی بر سلامت ما بگذارند را کشف کرده بودند.

نشاسته مقاوم به هضم با تغذیه باکتری‌های مفید روده تأثیر مثبت روی کیفیت و همچنین تعداد آن‌ها می‌گذارد. وقتی باکتری‌ها نشاسته‌های مقاوم به هضم را گوارش می‌کنند، ترکیبات متنوعی شکل می‌دهند مانند گازها و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره و قابل توجه‌تر و مهم‌تر از همه، نوعی اسیدچرب به‌نام بوتیرات. بوتیرات در واقع بهترین سوخت برای سلول‌های مخاط روده اسـت.

بنابراین نشاسته مقاوم به هضم، هم باکتری‌های مفید را تغذیه می‌کند و هم غیرمستقیم با افزایش مقدار بوتیرات، سلول‌های کولون را تغذیه می‌نماید. نشاسته مقاوم به هضم تأثیرات مفید گوناگونی بر روده بزرگ دارد؛ میزان pH را کم می‌کند، از التهاب می‌کاهد و منجر به تغییرات مفید زیادی می‌گردد که ریسک سرطان کولون را هم پایین می آورد، سرطان کولون چهارمین دلیل مرگ‌های سرطانی در تمام دنیاست. اسیدهای چرب زنجیره کوتاهی که توسط سلول‌های کولون به‌کار برده نمی‌شوند، وارد جریان خون، کبد و باقی قسمت‌های بدن می‌گردند در نتیجه فواید گوناگون زیادی از خود به‌جا می‌گذارند.

نشاسته مقاوم به هضم، به‌دلیل اثرات درمانی‌اش بر روده بزرگ، می‌تواند برای ناهنجاری‌های مختلف گوارشی مفید باشد، که شامل سندرم روده تحریک‌پذیر مانند کولیت روده و بیماری کرون، یبوست، دیورتیکولیت (دیورتیکول یک کیسه حباب مانند اسـت که در اثر افزایش فشار داخل رودهٔ بزرگ و وارد شدن آن به جدار روده و ایجاد بیرون‌زدگی‌های بادکنک شکل نازک از میان بخش‌های ضعیف شدهٔ جدار روده بزرگ، پدید می‌آید) و اسهال. با این‌ وجود پیش از هر توصیه‌ای باید مطالعات گسترده‌تری روی انسان انجام شود. در آزمایشاتی که روی حیوان‌ها صورت گرفت، نشاسته مقاوم به هضم باعث افزایش جذب مواد معدنی نیز شده بود.

نشاسته مقاوم به هضم موجب افزایش حساسیت انسولینی، کاهش میزان قندخون و تقویت سلامت متابولیسم می‌گردد

نشاسته مقاوم به هضم فواید متعددی برای سلامت سوخت وساز بدن ما دارد. مطالعات گوناگون نشان داده که این نوع نشاسته می‌تواند واکنش بدن نسبت به انسولین را بهتر کند و همچنین برای کاهش قند خون بعد از خوردن غذا، بسیار مفید اسـت. نشاسته مقاوم به هضم تأثیر جانبی دیگری هم بعد از میل غذا دارد، یعنی اگر شما آن را همراه صبحانه بخورید، مانع افزایش قندخون‌تان بعد از خوردن نهار می‌شود.

تأثیر این نشاسته بر متابولیسم گلوکز و انسولین بسیار قابل توجه اسـت. برخی مطالعات نشان داده‌اند بعد از چهار هفته مصرف روزانه ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته مقاوم به هضم، حسایت انسولینی به میزان ۵۰ درصد افزایش یافته‌اسـت. اهمیت حسایت انسولینی را نمی‌توان نادیده گرفت. داشتن حساسیت انسولینی پایین (مقاومت انسولینی)، دلیل اصلی بیشتر بیماری‌های جدی دنیاست، مانند سندرم متابولیک، دیابت نوع دوم، چاقی، بیماری‌های قلبی و عروقی و آلزایمر.

نشاسته مقاوم به هضم، با افزایش حساسیت انسولینی و کاهش قندخون، می‌تواند به شما کمک کند از بیماری‌های مزمن پیشگیری کرده و طول عمر بیشتر و زندگی با کیفیت‌تری داشته باشید. با این ‌وجود، تمام مطالعات توافق نظر ندارند که نشاسته مقاوم به هضم این اثرات مثبت را داشته باشد، ممکن اسـت بسته به خودِ فرد، دوز مصرفی و شیوه به‌کاربردن این نشاسته، تأثیرات نیز متفاوت باشد.

نشاسته مقاوم به هضم می‌تواند با کمک به احساس سیری، باعث کاهش وزن شود

نشاسته مقاوم به هضم، نسبت به نشاسته‌های معمولی، کالری کمتری دارد. بنابراین هر چه میزان نشاسته مقاوم به هضم موجود در غذا بیشتر باشد، آن غذا دارای کالری کمتری اسـت. آزمایشات نشان داده مکمل‌های فیبر محلول می‌توانند منجر به کاهش وزن شوند، به این دلیل که احساس سیری را بیشتر کرده و اشتها را کم می‌کنند، ظاهراً نشاسته مقاوم به هضم نیز همین اثرات را داشته باشد.

تحقیق‌هایی که روی حیوانات صورت گرفت نشان داد، نشاسته مقاوم به هضم می‌تواند منجر به کاهش وزن شود اما روی انسان هنوز مطالعه دقیق و کاملی انجام نشده ‌اسـت.

نشاسته مقاوم به هضم را چطور به تغذیه‌مان اضافه کنیم؟

۲ راه برای این‌کار وجود دارد؛ می‌توانید آن‌ها را از غذاها دریافت کنید و یا سراغ مکمل‌های آن بروید. غذاهای زیادی هستند که استفاده از آن‌ها متداول بوده و نشاسته مقاوم به هضم بالایی دارند؛ مانند سیب‌زمینی خام، سیب‌زمینی پخته‌شده و سپس سرد شده، موز سبز، انواع بنشن و حبوبات، بادام هندی و جودوسر خام. یک نکته مهم این‌که اگر تحت رژیم بسیار کم کربوهیدرات هستید، نمی‌توانید از این خوراکی‌ها استفاده کنید چون همگی جزو پُر کربوهیدرات‌ها هستند.

یعنی می‌توانید نشاسته مقاوم به هضم را به رژیم غذایی‌تان بیافزایید بدون این‌که هیچ‌گونه کربوهیدرات قابل هضم بخورید. برای همین خیلی از کارشناسان توصیه می‌کنند، سیب‌زمینی خام مصرف کنید. نشاسته سیب‌زمینی خام حاوی تقریباً ۸ گرم نشاسته مقاوم به هضم در هر قاشق غذاخوری بوده و تقریباً هیچ کربوهیدارت قابل هضمی ندارد. خیلی هم ارزان اسـت! مزه خاصی هم ندارد و می‌توانید به شیوه‌های مختلفی آن را با غذاهای‌تان همراه کنید؛ با ترکیب آن با غذای‌تان، ترکیب آن با آب و یا با استفاده آن در اسموتی‌ها و …

۴ قاشق غذاخوری نشاسته سیب‌زمینی خام، ۳۲ گرم نشاسته مقاوم به هضم دارد. بسیار خوب اسـت که با مقادیر کمتر شروع کنید، چون زیاد آن می‌تواند باعث نفخ و احساس ناراحتی شود. بیشتر خوردن آن ایرادی ندارد زیرا وقتی به میزان ۵۰ تا ۶۰ گرم در روز برسید، زیادی آن دفع می‌شود. تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیره شاید ۲ تا ۴ هفته طول بکشد تا شما شاهد تمام فواید آن باشید، پس صبور باشید!


[ad_2]
لینک منبع
بازنشر: مفیدستان

عبارات مرتبط




کلماتی برای این موضوع

نشاسته چیست و خواص نشاسته کدامست، نشاسته، …خواص نشاسته خواص دارویی نشاسته فواید نشاسته خاصیت نشاسته نشاسته در طب سنتی فواید ویتامین ویتامین درادامه بحث ویتامینها ، امروز به معرفی ویتامین از گروه ویتامینهای پوست و مو پزشکان ایران بسیاری از خانم‌ها هنگام مراجعه به مطب‌های پوست و مو از ریزش مژه‌ها و کم ‌پشت شدن بهترین مکمل کربوهیدرات برای بالا …کربوهیدرات هاچه به دنبال در یک مکمل خوب کربوهیدرات در یک مکمل کربوهیدرات خوب، مهم ترین چیز است اراک زیست سوالات زیست شناسی سال دوم دبیرستانزیست شناسی دریچه ای است به سوی شناخت خدا این وبلاگ شامل نمونه سوال ، نکات و مطالب چربی خون بسم الله الرحمن الرحیم و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهیعنکبوتها عنکبوتها از شناخته شده‌ترین عنکبوتیان بوده و دارای پراکنش جهانی می‌باشندچربی خون ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه خط تولید آبمیوه و کنسانتره ایران صنعت وابسته به …سعی کرده ام در این مطلب خط تولید آبمیوه و کنسانتره را تا حد امکان تشریح نمایم و دکتر محمد طالب پور فوق تخصص جراحی …نحوه درمان عود چاقی بعد از عمل پلیکاسیون علیرغم اصرار به انتخاب درست بیمار برای این



لینک منبع :نشاسته مقاوم به هضم چیست؟

نشاسته مقاوم به هضم چیست و چه خواصی دارد ؟ - نمناک namnak.com/نشاسته-مقاوم-به-هضم.p38185‎Cachedنشاسته مقاوم و نشاسته مقاوم به هضم چیست و نشاسته مقاوم به هضم چه خواصی دارد و کاهش وزن به کمک نشاسته مقاوم به هضم و خواص نشاسته مقاوم به هضم برای بدن چیست در ... نشاسته مقاوم به هضم چیست؟ - آلامتو www.alamto.com/resistant-starch.html‎Cached28 سپتامبر 2016 ... نشاسته مقاوم به هضم چیست؟:برای آن دسته از افرادی که به رژیم غذایی خود اهمیت می‌دهند داشتن اطلاعات در مورد مواد غذایی اصلی ضروری است؛ در این مقاله ... نشاسته‌ مقاوم به هضم چیست - ایران استور https://iranstore.org/resistant-starch-digestion/‎Cached13 سپتامبر 2016 ... نشاسته‌ مقاوم به هضم چیست ، ماده ای است که دربرخی از کربوهیدرات ها موجود بوده وبه مکانیزم هضم حساس هستند و بدون فعالیت شیمیایی از دستگاه ... چگونه نشاسته مقاوم به هضم به کاهش وزن و سلامت بدن کمک می‌کند؟ - مگیتو https://magito.ir/.../چگونه-نشاسته-مقاوم-به-هضم-به-کاهش-وزن-و-سلامت-بدن- 27 دسامبر 2016 ... نشاسته مقاوم به هضم می تواند باعث کاهش وزن شود، اما نشاسته مقاوم به هضم چیست و چگونه بر روند کاهش وزن و سلامت تأثیر مثبت دارد؟ [PDF] تاثیر نشاسته مقاوم در کیفیت ماکارونی www.zarmacaron.com/.../تاثیر%20نشاسته%20مقاوم%20در%20کیفیت%20ماکارونی.pdf‎Cachedﻨﻮان ﯾﮏ ﻣﺎده ﺣﺎوی ﻓﯿﺒﺮ رژﯾﻤﯽ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮔﺮدﯾﺪ و ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ در ﻣﺠﺎﻣﻊ ﻋﻠﻤﯽ ﺑ. ﻪ. ﻋﻨﻮان ﻣﺎده ... ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ ﻣﻘﺎوم ﺷﺎﻣﻞ ﺣﺠﻤﯽ از ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ اﺳﺖ ﮐ. ﻪ در روده ﮐﻮﭼﮏ اﻓﺮاد ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻪ ﻫﻀﻢ ﻣﻘﺎوﻣﺖ. دارﻧﺪ ." ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ. ای ﮐﻪ در روده ... تاثیر نشاسته مقاوم به هضم در کاهش وزن و سلامت | Hendevaneh hendevaneh.com/تاثیر-نشاسته-مقاوم-به-هضم-در-کاهش-وزن-و/‎Cachedنشاسته مقاوم به هضم چیست؟ نشاسته‌ مقاوم به هضم به این دلیل این نام را گرفته است که وقتی در بدن است نسبت به هضم، مقاوم می‌باشد. این مقاومت در برابر تجزیه و ... مواد غذایی دارای نشاسته مقاوم بالا - رژیم سلامتی https://www.foodregime.com/.../1048-مواد-غذایی-دارای-نشاسته-مقاوم-بالا.html‎Cachedنشاسته مقاوم چیست و چرا برای شما خوب است؟ بسیاری از کربوهیدرات مصرفی مانند غلات، ماکارونی و سیب زمینی نشاسته هستند. برخی از انواع نشاسته به هضم مقاوم ... نشاسته مقاوم خطر سرطان روده را کاهش میدهد - رژیم درمانی نوین www.novindiet.com/.../نشاسته-مقاوم-خطر-سرطان-روده-را-کاهش-میدهد‎Cached Similar6 ژانویه 2014 ... نشاسته مقاوم به گروهی از کربوهیدرات های رژیمی غیرقابل هضم گفته می شود. تاثیرات این نشاسته بر سلامت روده (PH، ضخامت اپیتلیال و آپوپتوز ... میهن مگ - تاثیر نشاسته مقاوم به هضم در کاهش وزن و سلامت https://mihanmag.com/.../تاثیر_نشاسته_مقاوم_به_هضم_در_کاهش_وزن_و_سلامت‎Cached24 فوریه 2017 ... نشاسته مقاوم به هضم چیست؟ نشاسته مقاوم به هضم به این دلیل این نام را گرفته است که وقتی در بدن است نسبت به هضم، مقاوم می باشد. این مقاومت در ... معجزه نشاسته - عصر ایران www.asriran.com/fa/news/349834/معجزه-نشاسته‎Cached Similar17 نوامبر 2014 ... محققان استرالیایی با انجام این تحقیقات اظهار دارند که نشاسته مقاوم از هضم در معده و روده کوچک و عبور به روده بزرگ فرار می‌کند که آن دارای خواص مشابه ...