مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

مجله مطالب خواندنی

سبک زندگی، روانشناسی، سلامت،فناوری و ....

چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟

خطوط هوایی سرگرم امتحان راه‌هایی هستند تا اشت‌ها و عادتهای خوراکی ما را در پرواز به حالت عادی برگردانند!

اگر شما فکر می‌کنید محصولات شرکتهای غذایی خطوط هوایی زیادی شیرین است و یا اشت‌ها را کور می‌کند، لزوما اشکال از آن‌ها نیست. اساسا شما حس طبیعی از مزه‌ها را در دروازه خروج فرودگاه جا می‌گذارید. وقتی شما سوار هواپیما می‌شوید و هزاران متر به سمت بالا صعود می‌کنید، طعم همه چیز از یک پسته گرفته تا یک دانه برنج به صورت‌های گوناگونی تغییر می‌کند. اما چرا؟

در ارتفاع چند هزار متری، دو حس چشایی و بویایی اولین چیزهایی هستند که ناپدید می‌شوند. طعم، ترکیبی از این دو حس است و درک ما از طعم شوری و شیرینی در زمانی که درون یک کابین هواپیما هستیم، محدود می‌شود. «چارلز اسپنس» مدرس روان‌شناسی تجربی در دانشگاه آکسفورد می‌گوید: «غذا و نوشیدنی در هوا نسبت به روی زمین واقعا مزه متفاوتی دارد. دلایل زیادی برای این پدیده وجود دارد: نبود رطوبت، فشار کمتر هوا و صدای هواپیما».

خشکی و فشار پایین

هنگامی که درون یک هواپیما قدم می‌گذارید، هوای درون کابین ابتدا احساس بویاییتان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سپس با زیاد شدن ارتفاع هواپیما، فشار هوا می‌افتد و سطح رطوبت درون کابین کاهش می‌یابد. در ارتفاع حدود ۹ کیلومتری (۳۰۰۰۰ فوتی)، رطوبت داخل کابین به کمتر از ۱۲ درصد می‌رسد که از رطوبت اغلب صحرا‌ها نیز کمتر است.

بر اساس مطالعاتی که توسط موسسه «فرانهوفر» آلمان به سفارش شرکت هواپیمایی لوفتانزای این کشور انجام شده، ترکیب خشکی و فشار کمتر هوا حساسیت غده ­های چشایی شما را حدود ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. برای بررسی این پدیده، محققان یک آزمایشگاه ویژه را در شرایطی به کار گرفتند که رطوبت را از هوا می‌مکید، فشار هوا را مشابه ارتفاع ۱۰. ۶ کیلومتری (۳۵۰۰۰ فوتی) کاهش می‌داد و در عین حال صداهایی مانند هواپیما را ساطع می‌کرد. این آزمایشگاه حتی برای شبیه سازی دقیق‌تر وضعیت صرف وعده غذایی در هواپیما، صندلی‌ها را نیز دچار لرزش می‌کرد.

جالب است که این مطالعه نشان داد که ما تنها دو حس شوری و شیرینی را در شرایط پرواز از دست می‌دهیم. ترشی، تلخی و سایر طعم‌ها تقریبا بدون تغییر باقی ماند. اما این تغییر تنها مربوط به­ غده­‌های چشایی نیست، حدود ۸۰ درصد از تصوری که افراد راجع به مزه دارند، در حقیقت از بو ناشی می‌شود. ما برای بویایی نیاز داریم که موکوس بینیمان تبخیر شود، اما در یک کابین دارای هوای خشک، گیرنده‌های بویایی به درستی عمل نمی‌کنند و اثر این اتفاق در بی‌مزه شدن غذا‌ها خود را نشان می‌دهد. نتیجه این تحقیق این بود که خطوط هوایی بایستی با نمک دار کردن و فلفل دار کردن غذا‌ها بیش از حالتی که در رستوران‌های روی زمین انجام می‌گیرد، غذاهای خود را ارائه دهند.

در حالی که ممکن است شما تا اینجای متن تصور کرده باشید که طعم غذا تنها از دهان و بینی شما ناشی می‌شود، اما جالب است بدانید که روان‌شناسان امروزه دریافته‌اند که گوش‌های شما نیز می‌توانند در این موضوع نقش آفرین باشند. یک مطالعه نشان داد افرادِ در حال گوش دادن به صدا‌های بلند پس زمینه، غذا‌ها را کم نمک‌تر و کم شیرینی‌تر از حالت عادی حس می‌کنند. علاوه بر آن، برای کسانی که با صداهای بلند احاطه شده بودند، به طور غیر منتظره‌ای غذا ترد‌تر به نظر می‌رسید. صدای بلند پس زمینه هواپیما که حدود ۸۵ دسی بل است، همه مزه‌ها را به یک اندازه تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. برای مثال، چاشنی‌هایی مانند هل، آبلیمو و فلفل کاری در آسمان مزه‌ای شدید‌تر و تند‌تر از نمک و یا شکر دارند. (در مقایسه با شرایط روی زمین)

دستور پخت‌های تولید انبوه

برای یکسان سازی مزه غذا‌ها در پرواز نسبت به روی زمین، تنها شرایط درون کابین نیست که باید در نظر گرفته شود. تهیه و سرو غذاهای خوشمزه برای چند صد نفر در بالای ابر‌ها، یک کار آسان به شمار نمی‌رود. به دلیل رعایت استانداردهای ایمنی غذایی، تمام غذاهای یک پرواز باید روی زمین پخته شود. جایی که غذا پخته، خنک، یخچالی و بسته بندی شده، روی کیفیت غذای سرو شده تاثیر می‌گذارد. برای بازگرمایش غذا درون هواپیما، به دلایل ایمنی، تقریبا تمام خطوط هوایی از اجاق‌های بادی استفاده می‌کنند که هوای داغ و خشک را روی غذا می‌وزد. استفاده از مایکروویو‌ها و شعله‌های باز در پرواز مجاز نیست.

خطوط هوایی در حال حاضر سرگرم امتحان شیوه‌هایی برای پخت و بسته بندی و بازگرمایش غذا‌ها هستند که کمترین اثر را بر روی مزه آن‌ها داشته باشد. این شرکت‌ها، همچنین آزمایشاتی را با امتحان کردن غذا‌ها در محیط‌های تحت فشار و یا روی فضاپیماهای واقعی آغاز کرده‌اند تا چیزی که مسافران تجربه می‌کنند را باز تولید کنند. هر چند این تحقیقات و آزمایشات در مراحل ابتدایی خود قرار دارند، اما شاید در آینده با شرایطی مواجه شویم که غذا‌ها در پرواز، به‌‌ همان اندازه که روی زمین خوشمزه‌اند، در دهانمان مزه کنند.(کیوان ابراهیمی /مجله مهر)

563



لینک منبع :چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟

Images for چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ چرا غذا در هواپیما مزه دیگری می‌دهد؟ - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان ... www.mehrnews.com/news/.../چرا-غذا-در-هواپیما-مزه-دیگری-می-دهد‎Cached Similar19 ژانویه 2015 ... هنگامی که غذاها را بالای ابرها مزه می کنید، حس همیشگی شما از مزه ها گویا دیگر وجود ندارد! ما در اینجا قصد داریم بررسی کنیم که چرا این اتفاق می افتد. چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ - تبیان article.tebyan.net/294869/چرا-غذا-بالای-ابرها-مزه-دیگری-می-دهد-‎Cachedهنگامی که غذا ها را بالای ابر ها مزه می کنید، حس همیشگی شما از مزه ها گویا دیگر وجود ندارد! در این نوشتار بررسی کنیم که چرا این اتفاق می افتد. چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ - نامه نیوز | خبر فارسی khabarfarsi.com/u/300942 19 ژانویه 2015 ... چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ هنگامی که غذا ها را بالای ابر ها مزه می کنید، حس همیشگی شما از مزه ها گویا دیگر وجود ندارد! در این نوشتار بررسی ... سایت خبری و تحلیلی جنوب ایران:چرا غذا در هواپیما مزه دیگری می‌دهد؟ www.jonoubiran.com/telex-15002.html‎Cached20 ژانویه 2015 ... وقتی شما سوار هواپیما می شوید و هزاران متر به سمت بالا صعود می کنید، ... می گوید: « غذا و نوشیدنی در هوا نسبت به روی زمین واقعا مزه متفاوتی دارد ... تهیه و سرو غذاهای خوشمزه برای چند صد نفر در بالای ابرها، یک کار آسان به شمار نمی رود. چرا غذا در هواپیما مزه دیگری می‌دهد؟ - خرید و فروش بلیط پرواز هواپیما چارتر irangroupspayrajallnews-landpcfellastopwhatouraviahwazwayazdage.sitesystem.ir/why.html?...غذادرهواپیمامزهدیگریمی‌دهد‎Cachedچرا غذا در هوا پیما مزه دیگری می ‌دهد؟ هنگا می که غذاها را بالای ابرها مزه می کنید حس ه می شگی شما از مزه ها گویا دیگر وجود ندارد ما در این جا قصد داریم بررسی کنیم که چرا این ... توصیه هایی برای درمان خروپف/چرا غذا در هواپیما مزه دیگری می‌دهد؟ - قدس ... qudsonline.ir/.../توصیه-هایی-برای-درمان-خروپف-چرا-غذا-در-هواپیما-مزه-دیگری-می-دهد‎Cached22 ژانویه 2015 ... توصیه هایی برای درمان خروپف/چرا غذا در هواپیما مزه دیگری می‌دهد؟ .... هنگامی که غذاها را بالای ابرها مزه می کنید، حس همیشگی شما از مزه ها گویا دیگر وجود ... چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ - اکاایران www.akairan.ir/چرا_غذا_بالای_ابرها_مزه_دیگری_می_دهد؟‎Cachedچرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ ... کلمه چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ هنوز در آکا ویکی تعریف نشده است. ۲۵ خرداد ۱۳۹۶. چرا غذا بالای ابرها مزه دیگری می دهد؟ دلیل علمی تغییر حس چشایی و مزه غذا در هواپیما ؟ | میهن پست mihanpost.com/دلیل-علمی-تغییر-حس-چشایی-و-مزه-غذا-در-هو/‎Cached21 آوریل 2016 ... ... غذاها در بالای ابرها گویا حس همیشگی خود را از مزه و طعم لپذیر آن نداشته و این تفاوت ... به عبارتی دیگر شاید تغییر حس چشایی و مزه غذا در هواپیما از دیدگاه بیشتر ... ۱۰۰ درصدی به موضوع بالا ارتباطی ندارد چرا که اساسا شما حس طبیعی از مزه ها را ... و فشار کمتر هوا حساسیت غده های چشایی شما را حدود ۳۰ درصد کاهش می دهد. چرا غذا در هواپیما مزه دیگری می دهد؟ - پایگاه خبری تحلیلی زیست بوم tnews.ir/news/604C36193380.html‎Cached20 ژانویه 2015 ... هنگامی که غذاها را بالای ابرها مزه می کنید، حس همیشگی شما از مزه ها گویا دیگر وجود ندارد! ما در اینجا قصد داریم بررسی کنیم که چرا این اتفاق می افتد.